Symposium Noord-Beveland!

noord-beveland 2

KORTGENE – De gemeenteraad van Noord-Beveland houdt vrijdag 25 september het  jaarlijkse symposium. Dit jaar wordt het symposium voor de 9e maal georganiseerd.

De raad heeft ook deze keer voor een zeer aansprekend thema gekozen:  ”Regie op veiligheid en onveiligheid door de (Zeeuwse) gemeenten”.

Spreker is Prof. dr. I. Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Van 1994 tot 2003 werkte hij bij het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding. Van 2003 tot 2007 was hij directeur bij het COT instituut voor Veiligheid en Crisisbeheersing. Van 2006 tot en met 2011 was hij deeltijdhoogleraar Crisisbeheersing en Fysieke veiligheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In het referaat zal worden ingegaan op de wenselijke regierol van gemeenten op allerlei veiligheidsterreinen. Een rol die echter ook vergt dat onveiligheid ook bewust wordt geaccepteerd om de risico-regelreflex  te voorkomen. Er zullen voorbeelden op het terrein van de sociale veiligheid, de fysieke veiligheid, maar ook uit het sociaal domein, zoals de Jeugdzorg aan de orde komen. Het belooft een interessante en leerzame middag te worden.

Het symposium wordt gehouden in:
Dorpshuis ”De Pompweie”
Bernhardstraat 2A,
4484 AN  Kortgene

Aanvang 14.00 uur. Na afloop, gepland zo rond de klok van 16.00 uur, kan er nog gezellig worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Uitnodigingen worden verzonden aan de Zeeuwse bestuurders van de gemeenten en de provincie Zeeland, ambtenaren, de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), maatschappelijke instellingen en andere belangstellenden.

Aanmelden

De gemeente hoopt u op 25 september a.s. te mogen verwelkomen.
Om organisatorische reden is het gewenst, dat u uw aanwezigheid kenbaar maakt via het volgende e-mail adres: [email protected]  of telefonisch: 0113 377312.

Gezien het beperkt aantal plaatsen zal reservering plaatsvinden aan de hand van de datum van de aanmelding.

 

Lees ook:Symposium Noord-Beveland!
Lees ook:Symposium Noord-Beveland!
Lees ook:Symposium gemeenteraad Noord-Beveland!
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie gemeente Noord-Beveland
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>