Symposium gemeenteraad Noord-Beveland!

noord-beveland

 WISSENKERKE – De gemeenteraad van Noord-Beveland houdt vrijdag 23 september zijn jaarlijks symposium. Het thema is ‘Ondermijning raakt ons allemaal: wat is het en wat doen we er aan?’.

Spreker is Prof. dr. Pieter Tops, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en verbonden aan de Politieacademie. Tops is expert op het gebied van lokaal bestuur en lokale democratie. Hij promoveerde in 1990 in Leiden op een onderzoek naar collegevorming in Nederlandse gemeenten. Van 2006 tot 2013 was hij lid van het College van Bestuur van de Politieacademie.

In het referaat wordt ingegaan op een vraagstuk dat de afgelopen jaren in veel gemeenten, ook in Zeeland, op de agenda is komen te staan. Ondermijning gaat over de manier waarop illegale en criminele activiteiten het normale functioneren van een samenleving (en van het bestuur) beïnvloeden en aantasten. Hoe gaat dat in zijn werk? En wat kunnen we er tegen doen?  Prof. Tops was de afgelopen jaren nauw betrokken bij de aanpak van ondermijning in Brabant en Zeeland. In de lezing gaat hij in op saillante ervaringen en inzichten, die niet alleen voor raadsleden en bestuurders interessant zijn, maar ook voor mensen actief in maatschappelijke organisaties en voor inwoners.

Het belooft een interessante en leerzame middag te worden. Dit jaar wordt het symposium voor de 10e maal georganiseerd.

Plaats en tijd

Het symposium wordt gehouden in Dorpshuis ”De Pompweie”, Bernhardstraat 2A, 4484 AN  Kortgene. De aanvang is om 14.00 uur en na de afloop, rond 16.30 uur, is er nog gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden

Uitnodigingen worden verzonden aan de Zeeuwse bestuurders van de gemeenten en de provincie Zeeland, ambtenaren, de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), maatschappelijke instellingen en andere belangstellenden.
Om organisatorische reden is het gewenst aanwezigheid kenbaar wordt gemaakt via de raadsgriffier, de heer Poortvliet, per e-mail of telefonisch via 0113 377312.
Gezien het beperkt aantal plaatsen zal reservering plaatsvinden aan de hand van de datum van de aanmelding.

Lees ook:Symposium Noord-Beveland!
Lees ook:Symposium Noord-Beveland!
Lees ook:Symposium Noord-Beveland!
Lees ook:Symposium voor verpleegkundigen: Zorg voor Morgen!
Lees ook:Vlissingen 700: Symposium ‘Vlissingen en Middeleeuwen’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>