Wijzigingen ondertrouw!

terneuzen logo 1

TERNEUZEN – Er is sinds 1 september een wetswijziging met betrekking tot de ondertrouw. Vanaf dat moment doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u een melding (persoonlijk of schriftelijk) van uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie.

De akte van huwelijksaangifte vervalt hiermee. Op onze website www.terneuzen.nl vindt u meer informatie op de webpagina Huwelijk / partnerschap regelen.

U kunt de melding rechtstreeks bij de ambtenaar burgerlijke stand van de trouw- of partnerschapgemeente maken en hoeft u niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan. Verder verandert er voor u niets.

Wanneer
Net als de ondertrouw, moet de melding minstens 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de trouw- of geregistreerd partnerschapsdatum gedaan zijn. Wacht u na de melding langer dan 1 jaar met trouwen of geregistreerd partnerschap, dan moet u opnieuw melding van uw voornemen doen. Doe de melding dus niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat!

Lees ook:Geen ondertrouw!
Lees ook:Trouwen? Online regelen!
Lees ook:Nieuwe regels gratis huwelijken!
Lees ook:Ga digitaal in ‘ondertrouw’!
Lees ook:Basisregistratie Personen (BRP)!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>