Nieuwe regels gratis huwelijken!

trouwen 2

HULST – In de gemeente Hulst gelden per 1 januari van 2017 nieuwe regels bij de huwelijken die kosteloos worden voltrokken. Hetzelfde geldt voor het registeren van partnerschappen.

Jaarlijks vinden er in de gemeente Hulst ruim 100 huwelijken en geregistreerd partnerschappen plaats. Het aantal huwelijken/partnerschappen waarbij men kiest voor de gratis mogelijkheid, is de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Waren dat er in 2013 nog zo’n 25, nu in 2016 is er tot dusver al sprake van 48 stuks. Op een totaal van 126 huwelijken is dat bijna 40%.Er kan ook worden gekozen voor een eenvoudige huwelijksvoltrekking. Doch daar wordt bijna geen gebruik van gemaakt. Reden daarvoor is waarschijnlijk het geringe verschil tussen de wijze waarop een gratis huwelijk en een eenvoudige huwelijksvoltrekking plaatsvinden.

De mogelijkheid om gratis in het huwelijk te treden of gratis een partnerschap te laten registeren, is oorspronkelijk bedoeld voor mensen die de reguliere kosten niet kunnen dragen. Ondertussen wordt hier echter door allerlei doelgroepen gebruik van gemaakt. Dat is niet de bedoeling, want een huwelijk/partnerschap kost de gemeente ook geld. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten de regels per 1 januari 2017 aan te passen.

Vanaf 1 januari 2017 vinden de gratis huwelijken op eenvoudige wijze plaats. Dit gebeurt niet langer in de trouwzaal van het stadhuis en naast het bruidspaar en de getuigen is er geen ruimte voor andere gasten. Toespraken of muziek maken geen onderdeel meer uit van een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor een gratis huwelijk moet tenminste één van de partners in de gemeente Hulst wonen.

De eenvoudige huwelijksvoltrekkingen vinden vanaf 1 januari 2017 plaats op woensdagmiddag. Deze vinden wel plaats in de trouwzaal van het stadhuis. Er kunnen maximaal 50 gasten aanwezig zijn en er is ruimte voor een korte toespraak en enkele muziekstukken. Een eenvoudige huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap kost vanaf 1 januari 2017 100 euro.

Lees ook:Nieuw!!! de online trouwagenda bij gemeente Reimerswaal!
Lees ook:Ja, ik wil!
Lees ook:Wijzigingen ondertrouw!
Lees ook:Geen ondertrouw!
Lees ook:Trouwen? Online regelen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>