Goes gaat crowdfunden

eurobiljetten

GOES - Drie initiatieven van Goese inwoners zijn de afgelopen weken gestart om hun project via crowdfunding te financieren. De gemeente Goes faciliteert en ondersteunt deze crowdfundingscampagne, onder andere met een nieuwe website: www.goes-crowdfunding.nl

De crowdfundingscampagnes verlopen via de nieuwe website: www.goes-crowdfunding.nl. De bedoeling is dat een groot deel van de financiën via crowdfunding wordt binnengehaald. De gemeente ondersteunt de initiatieven.

Drie campagnes
De campagne voor de foto-expositie ‘Luctor et Emergo’ is al enkele weken bezig en heeft inmiddels meer dan 2.000 euro opgebracht. Twee andere campagnes, Computervaardig met Kadoze (de dorpscorporatie van Kattendijke) en een Hondenspeelplaats in Goes-Zuid zijn wat later gestart en lopen daarom ook langer door. Alle drie de projecten zijn goed op stoom maar kunnen nog de nodige support gebruiken. Iedereen mag meedoen: inwoners maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties. Meedoen kan door een donatie te doen via de website maar ook door middelen en materialen beschikbaar te stellen.

Rol van de gemeente
Wethouder André van der Reest: ‘Als gemeente zien we graag dat inwoners zelf het initiatief nemen. Dat vraagt om een andere rol van ons als lokale overheid. Deze crowdfundingscampagne is daar een goed voorbeeld van. Als gemeente ondersteunen we de initiatieven met een crowdfundingswebsite en bieden we de drie gekozen projecten een steuntje in de rug. Voor deze drie projecten financieren we, onder voorwaarden, de laatste 30% als 70% van het doelbedrag al binnen is via crowdfunding. Het is dus een maximaal bedrag dat we als restfinanciering beschikbaar stellen.

Dit is een pilot. Als de ervaringen goed zijn, kunnen over enige tijd weer nieuwe projecten worden aangemeld’.

Lees ook:Crowdfunding gaat volgende fase in: financiering voor groeiondernemers!
Lees ook:Veel belangstelling Kapelse woningen!
Lees ook:Rabobank gaat samenwerken met ZIB Crowdfunding!
Lees ook:30.000 euro voor kerk Hoek!
Lees ook:Herstel toren en klok kerk Hoek door crowdfunding!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>