Herstel toren en klok kerk Hoek door crowdfunding!

eurobiljetten

HOEK – Voor het herstel van de toren en klok van de Protestantse kerk in Hoek wordt ingezet op financiering door crowdfunding. De kerk ging op 1 januari van dit jaar grotendeels in vlammen op. Nu hoopt zij via crowdfunding 50.000 euro op te halen voor het herstel. ABN AMRO MeesPierson staat de Protestantse kerk bij in het crowdfundingproject. De private bank van ABN AMRO begeleidt de kerkbestuurders en zorgt onder andere voor het online platform waar investeerders zich kunnen aanmelden.

De Protestantse kerk verwacht 50.000 euro nodig te hebben voor de herstelwerkzaamheden aan de toren en de klok. Dit bedrag hoopt de kerk op te halen via crowdfunding. Het motto van de crowdfundingactie is ‘Laat de klok van Hoek weer luiden’. Het crowdfundingproject start medio september 2015. De renovatie start zodra de financiering rond is.

Herkenningspunt
Mark van Keeken, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas: “De kerk is een herkenningspunt in Hoek en symboliseert de eenheid in het dorp. De staat waarin de kerk nu verkeert, wordt door de gemeenschap van Hoek gezien als een enorm gemis. Het herstel van de kerk is daarom erg belangrijk.”

Inkomsten onder druk
Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren, waarbij er direct contact is tussen investeerder en ondernemer. Kerken kunnen de opbrengst uit crowdfunding goed gebruiken, omdat hun inkomsten de laatste jaren zijn teruggelopen. Daarom zoeken ze nieuwe, eigentijdse initiatieven om de financiële middelen te vergroten. Crowdfunding sluit daarop aan. Het gaat niet alleen om geld inzamelen, maar het blijkt ook een manier om – naast kerkgangers – andere doelgroepen te betrekken bij de kerk. Tijdens de succesvol verlopen crowdfunding pilot voor restauratie van de bogen van de Utrechtse Domkerk werd in 2014 ruim 50.000 euro opgehaald. Het project in Hoek is een vervolg op deze pilot.

ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas
Instituten & Charitas is onderdeel van ABN AMRO MeesPierson, de private bank van ABN AMRO, en richt zich op de grotere maatschappelijke organisaties. De vier primaire focusgroepen zijn fondsenwervende instellingen, vermogensfondsen, onderwijs en religieuze instellingen. Voor religieuze instellingen biedt Instituten & Charitas onder andere betalingsverkeer, beleggen en vermogensbeheer aan.

Lees ook:Crowdfunding Protestantse kerk Hoek nadert streefbedrag!
Lees ook:30.000 euro voor kerk Hoek!
Lees ook:Middelburgse kerkgangers zijn krenterig!
Lees ook:Kerk Hoek uitgebrand!
Lees ook:Goes gaat crowdfunden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herstel toren en klok kerk Hoek door crowdfunding!

  1. Stijn vd berkmortel

    Wel erg jammer dat alle top-mannen van de ABN AMRO €100.000 per jaar meer gaan verdienen, maar dat ze dan samen niet eens €50.000 kunnen missen voor deze ‘oh zo belangrijke kerk’.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>