Zeeuwse kankerpatient vaker in eigen regio behandeld!

adrz

GOES - Nieuwe technieken in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en intensieve kennisdeling met het Erasmus MC zorgen ervoor dat de Zeeuwse kankerpatiënt steeds vaker in de eigen regio kan worden behandeld. Nieuwe behandelmethoden en de nauwe samenwerking met Erasmus MC komen aan de orde tijdens een bijzonder ADRZ-symposium over oncologie dat vrijdag 18 maart 2016 wordt gehouden in de Ontmoetingskerk aan de Kornetstraat 4 in Goes. Het symposium is onderdeel van diverse activiteiten die het ADRZ in de Week van Zorg en Welzijn houdt (15-19 maart).

Sinds kort wordt in het ADRZ een operatietechniek toegepast waarbij afwijkingen in de endeldarm (het laatste gedeelte van de darm) via de anus verwijderd worden. Tijdens de TEM-operatie wordt een kijkbuis ingebracht en wordt met speciale instrumenten de poliep weggehaald. Deze techniek wordt vooral toegepast bij goedaardige gezwellen van de endeldarm of bij kwaadaardige gezwellen in een heel vroeg stadium. Het grote voordeel van deze operatiemethode is dat grotere afwijkingen in de endeldarm op deze manier in zijn geheel verwijderd kunnen worden. Ook is het met deze methode niet nodig om een uitwendige buikwond te maken en kan een grote buikoperatie of stoma dus vaak voorkomen worden. Voor een groot aantal patiënten is dit een enorme verbetering omdat het herstel sneller is met minder kans op problemen.

Tijdens het symposium vertellen diverse artsen en patiënten over verschillende vormen van kanker en de behandelingen. Patiënten leveren aan het eind van de middag suggesties aan voor de verkiezing van ‘het beste idee van het ADRZ’. Aanmelden voor het symposium is niet nodig.

Het programma van het symposium en van de overige activiteiten van de ADRZ-Week van Zorg & Welzijn vindt u hier.

Lees ook:Behandeling kankerpatient vaker in Zeeland!
Lees ook:Patiënt ADRZ staat centraal tijdens Week Zorg en Welzijn!
Lees ook:Minisymposium Darmkanker: uw zorg, onze zorg!
Lees ook:Maart is de maand van darmkanker
Lees ook:Open dag ADRZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>