Piet Zoon waarnemend burgemeester Reimerswaal!

KRUININGEN - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, Han Polman, heeft Piet Zoon (66 jaar) per 1 mei 2016 benoemd als waarnemend burgemeester van Reimerswaal. Per 1 mei vertrekt de huidige burgemeester van Reimerswaal, de heer A.J. Huisman, die op zijn verzoek eervol ontslag is verleend.

Voorafgaand aan zijn benoeming, heeft de heer Zoon kennismakingsgesprekken gevoerd met de fractievoorzitters en met de wethouders van Reimerswaal. Direct na deze gesprekken heeft de commissaris van de Koning de gemeenteraad van Reimerswaal over de benoeming geïnformeerd.

Eerder dit jaar heeft de commissaris van de Koning de gemeenteraad reeds op de hoogte gesteld van zijn besluit om een waarnemer in Reimerswaal aan te stellen. Dit besluit volgde op een overleg met de fractievoorzitters en is genomen met het oog op de bevindingen en aanbevelingen in de rapportage van de heer G.J. Jansen, voormalig commissaris van de Koningin in Overijssel. In deze rapportage adviseerde Jansen onder meer om een tijdelijke waarnemer in Reimerswaal aan te stellen.

Naast de reguliere taken van de burgemeester zal de waarnemend burgemeester zich, in samenwerking met de gemeenteraad en het college, inzetten voor de realisering van de in de rapportage van de heer Jansen genoemde agenda voor verbetering. Deze agenda voor verbetering heeft onder meer tot doel om verstoorde onderlinge verhoudingen te herstellen en de duale bestuurlijke verhoudingen binnen het gemeentebestuur te verbeteren.

Zoon is een ervaren bestuurder en was eerder burgemeester in Hattem (2003-2008) en Raalte (2008-2014). Daarvoor was hij onder meer gemeentesecretaris in Koudekerk aan den Rijn en in Texel en werkzaam bij de toenmalige gemeenten Westerschouwen en Zierikzee. Hij is tevens maatschappelijk actief geweest op het gebied van gezondheidszorg en revalidatiezorg, ook in Zeeland, en is onder meer betrokken bij de bevordering van rivierveiligheid in het bestuurlijk platform Rijn en de stuurgroep IJssel.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer R.H.A. Plasterk, heeft ingestemd met het verzoek van de commissaris van de Koning om de openstelling van de burgemeestersvacature in Reimerswaal aan te houden, in ieder geval tot 1 november 2016. Na de zomervakantie dit jaar zal de commissaris van de Koning opnieuw met de fractievoorzitters overleggen over de openstelling van de burgemeestersvacature.

De beëdiging van de heer Zoon als waarnemend burgemeester zal zo spoedig mogelijk na 1 mei plaatsvinden tijdens een nog te plannen installatievergadering.

Lees ook:P.A. Zoon blijft waarnemend burgemeester Reimerswaal!
Lees ook:Waarnemend burgemeester Reimerswaal!
Lees ook:Burgemeester Demmers blijft (voorlopig) in Vlissingen!
Lees ook:Vlissingse invalburgemeester blijft langer!
Lees ook:Peter Cammaert waarnemend burgemeester in Sluis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>