Echte kooplieden Vrijmarkt zijn er vroeg bij!

vrijmarkt 2016

VLISSINGEN – De echte kooplieden voor de traditionele Vlissingse Vrijmarkt waren er dit jaar weer vroeg bij. Ze hadden dinsdag, een dag voor Koningsdag al stukken straat in het centrum gemarkeerd met tape of krijt en her en der waren letters ‘Bezet’ te zien. En vanmorgen, woensdag, waren de beste plekken al voor dag en dauw ingenomen!

Elk jaar wordt op Koningsdag (woensdag 27 april) een vrijmarkt gehouden in de binnenstad in Vlissingen. Door de hele binnenstad verkopen mensen hun spulletjes. Natuurlijk kun je ook zelf spullen verkopen op de vrijmarkt van ‘s ochtends vroeg tot 16.00 uur. Onderaan de pagina is het programma per wijk te vinden.

Waar mag ik zitten?

Op de kaart staat aangegeven waar je wel/niet mag zitten. Op de lijnen en binnen de lijn mag je spullen verkopen. Ook staat op de kaart waar er grofvuilcontainers worden neergezet vanaf 16.00 uur ‘s middags. Hier kun je onverkochte spullen in kwijt.
Bij het uitstallen van spullen moeten nooduitgangen en toegangen tot woningen worden vrijgehouden. Voor winkels die aangeven open te zijn, mag geen vrijmarkt worden gehouden. Ruim na afloop van de markt netjes je spullen op en laat niks achter.

Plek reserveren

Ben je van plan een gebied af te bakenen om het alvast te reserveren? Dan mag je geen verf of plakband (ducktape) gebruiken dat lijmresten achterlaat. Gebruik dan krijt of plakband (schilderstape). Dan is het woord ‘bezet’ na afloop makkelijk te verwijderen. Als je een gebied reserveert kan het voorkomen dat iemand anders toch op je plek gaat staan. Zorg dat je op tijd bent, dan is de kans dat iemand op je plek gaat zitten een stuk kleiner. Mocht het alsnog gebeuren, probeer er dan samen uit te komen. Koningsdag is tenslotte een gezellige dag!

Vrij parkeren

Op Koningsdag is het in Vlissingen vrij parkeren, met uitzondering van de parkeergarages Aagje Dekenstraat en Spuistraat, de boulevards en de parkeerplaats de Nolle. Fout geparkeerde voertuigen of voertuigen, die staan geparkeerd in straten waar dit niet is toegestaan, worden weggesleept.

Particulieren

Wat mag niet verkocht worden?

Eigenlijk mag je bijna alles verkopen wat je wilt. Er zijn een paar uitzonderingen. Voor particulieren is het niet toegestaan om bederfelijke etenswaren, zoals vlees (saté, kebab en dergelijke), vis/visproducten, zuivel (of producten waarin zuivel wordt gebruikt) en dranken met en zonder alcohol te verkopen of gratis weg te geven.
De verkoop van bederfelijke waar is alleen voor de horeca en weggelegd. Tegen het verkopen van drank zonder vergunning of ontheffing wordt tijdens Koningsdag streng gecontroleerd. Mochten handhavers van de gemeente Vlissingen of de politie zien dat je drank verkoopt, dan wordt de drank in beslag genomen.

Ambulante handel en horeca

Op onderstaande locaties is ambulante handel met vergunning toegestaan:

  • Kop van de Walstraat (Scheldeplein).
    Zuivelproducten en vleeswaren, buitenlandse snacks, aardappelen, groenten en fruit, poelierswaren, tuin-, plantartikelen en bloemen (5 standplaatsen);
  • Plein aan de Spuistraat.
    Buitenlandse snacks en vermaak (draaimolen of iets dergelijks) (2 standplaatsen);
  • Oude Markt.
    Chocolade, drop en suikerwerken en vermaak (draaimolen of iets dergelijks) (2 standplaatsen). Met deze standplaatsen moet rekening worden gehouden. Een standhouder mag niet gehinderd worden door deelnemers aan de vrijmarkt en moet zijn standplaats vrij kunnen innemen.

Ondernemers

Verkoop van bederfelijke waar door horeca en beroepshandelaren

Een beroepshandelaar is in het bezit van een geldige en originele CRK (Centraal Registratiekantoor voor de Ambulante Handel)-kaart (geen kopie). Zowel het bewijs van inschrijving als de legitimatie op naam moeten ter plekke kunnen worden getoond. Alleen deze handelaren mogen waren verkopen die vermeld staan op de genoemde bewijzen. Andere bedrijven verkopen branche-eigen etenswaren.
Niet-horecabedrijven zoals bakkerijen, slagerijen en groentewinkels mogen bederfelijke waar verkopen, zowel vanuit hun zaak als voor hun eigen deur. Dit mag alleen als het zogenaamde ‘branche-eigen’ etenswaar betreft. De groenteman verkoopt bijvoorbeeld vruchtensalade, de slager broodjes hamburger of de bakker puddingbroodjes.
Zonder ontheffing volgens de Drank- en Horecawet is de verkoop van alcoholhoudende drank voor  de deur niet toegestaan!

 

Lees ook:Vrijmarkt Koningsdag!
Lees ook:Vrijmarkt Koningsdag!
Lees ook:Koningsdag Vlissingen
Lees ook:Vrijmarkt Koningsdag!
Lees ook:Vrijmarkt Koningsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>