Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient?

koninklijke onderscheiding

TERNEUZEN -Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze personen zouden best eens in het zonnetje gezet mogen worden. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? De meest waardevolle waardering is het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding ofwel ‘lintje’.

Iemand kan een lintje verdienen als er sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een erg bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.
Vrijwilligers die zich al vijftien jaar of langer (minimaal 6 uur per week) onbaatzuchtig inzetten voor organisaties op bijvoorbeeld het gebied van sport, kunst, cultuur, kerkelijk leven, natuur, pleegzorg of openbare orde en veiligheid, kunnen bijvoorbeeld een lintje verdienen. Denk daarbij onder meer aan de activiteitenbegeleider in het verzorgingshuis of de coach van een sportclub. Maar ook de bezorger van een clubblad of iemand die al jarenlang een bestuursfunctie vervult.

Buitengewone prestaties op werk
Ook iemand die in zijn werk buitengewone prestaties levert, kan worden onderscheiden. Hij of zij moet dan ‘bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring’ hebben verricht. Daarvan is sprake als de prestaties aanzienlijk verder gaan dan wat normaal gesproken van iemand in zo’n functie wordt verwacht. Het gaat dus om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Bovendien moet de samenleving baat hebben bij het verrichte werk. Het mag dus niet alleen van nut zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waar de persoon werkt.

Dien voorstel voor 1 juli in 
De aanvragen voor Koningsdag 2017 moeten voor 1 juli 2016 bij de burgemeester zijn ingediend. Het is vereist dat u bij het indienen van het voorstel ook brieven toevoegt van ondersteuners van het voorstel (verenigingen, organisaties e.d. waar de maatschappelijke activiteiten betrekking op hebben).

Informatie
Algemene informatie over Koninklijke onderscheidingen is te vinden op www.lintjes.nl. Daar kunt u ook een aanvraagformulier downloaden.
Voor vragen over uw voorstel kunt u contact opnemen met mevrouw R. Roth-IJsebaert van de gemeente Terneuzen via tel. 14 0115. Zij kan u ook het aanvraagformulier toesturen.

Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor iemand aanvragen?
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor iemand aanvragen!
Lees ook:Wie verdient een lintje?
Lees ook:Koninklijke onderscheidingen in de tijd van de koning!
Lees ook:Lintjesregen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>