Middelburg Winterstad!

middelburg winterstad 2016

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg heeft samen met ondernemers en organisaties de handen ineen geslagen om Middelburg in de winter nog meer op de kaart te zetten. Na het succes van de vorige editie is nu besloten Winterstad langer te laten plaatsvinden en de regels rondom terrassen, gevelaankleding en uitstallingen te versoepelen.

De werkgroep Middelburg Winterstad, bestaande uit ondernemers, TouristShop, VOM, marktcommissie en de gemeente, wil dat Middelburg bruist in de winter. Middelburg Winterstad vindt dit jaar plaats van 30 november tot en met 15 januari. Dit is twee weken langer dan vorig jaar. Het winterterras op het ‘Tympaanplein’ mag al op 1 november open.

De regels rondom uitstallingen, aankleding en terrassen zijn versoepeld. Er hoeft gedurende Middelburg Winterstad geen vergunning aangevraagd te worden, een melding voor 1 september is voldoende. Ook hoeven ondernemers geen precario te betalen. Wel dient de aankleding te voldoen aan kwalitatieve eisen, conform het terrassenbeleid. Er moet zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van natuurlijk (ogende) materialen, zoals hout. Witte partytenten zijn niet toegestaan, tenzij deze zo aangekleed zijn dat ze niet meer als zodanig herkenbaar zijn. Voor activiteiten en evenementen moet nog wel een vergunning aangevraagd worden. Deze moet voor 1 juli bij de gemeente binnen zijn.

Middelburg Winterstad op de kaart

Met de versoepeling hoopt de werkgroep dat meer ondernemers activiteiten gaan organiseren die passen bij het Middelburg Winterstad thema. Hoe meer ondernemers meedoen, hoe groter de aantrekkingskracht voor inwoners en bezoekers. De werkgroep zorgt gezamenlijk voor een PR campagne, waarbij onder andere weer gebruik wordt gemaakt van social media, bloggers en andere online beïnvloeders.

Samenwerking

De aanleiding voor intensievere samenwerking en de proef is de evaluatie van Middelburg Winterstad 2015. Vorig jaar is extra geïnvesteerd in de samenwerking en de promotie en dat leverde zichtbaar meer bezoekers op. Deelnemende organisaties en ondernemers waren positief over de samenwerking en de resultaten. Dit gaf aanleiding tot het verder bundelen van de krachten en tot het verlengen van Middelburg Winterstad, inclusief promotie.

Uitnodiging

Ondernemers Middelburg zijn in februari al geïnformeerd en uitgenodigd om deel te nemen aan Middelburg Winterstad. Deze week ontvangen ze een brief met meer informatie over het besluit en nodigen we ze nogmaals uit om Middelburg Winterstad op de kaart te zetten. Omwonenden worden via wijktafel en website wijkteam op de hoogte gehouden van de voortgang.

 

Lees ook:Evaluatie Winterstad
Lees ook:Middelburg Winterstad succesvol?
Lees ook:Middelburg Winterstad
Lees ook:Regels uitstallingen en reclame-uitingen!
Lees ook:Middelburg Winterstad succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>