Week van de Akkerbouw: Topkoks koken zaterdag op de Willemshoeve in Zierikzee

week van de akkerbouw 2016

ZIERIKZEE - Chefs van het gerenommeerde restaurant De Vierbannen uit Ouwerkerk geven zaterdag 25 juni een kookdemonstratie op de Willemshoeve in Zierikzee. Daarbij gebruiken zij Koopmans Blauwe, een exclusief aardappelras dat in 1934 op de Willemshoeve is ontwikkeld.

Tussen 14 en 15 uur zijn de chefs aanwezig op de Willemshoeve aan de Gouweveerseweg 7 in Zierikzee. Deze demonstratie – en proeverij! – vindt plaats in het kader van de Open Dag van de Week van de Akkerbouw, aanstaande zaterdag 25 juni. Ook in Zeeland stellen akkerbouwers en tal van toeleveranciers, verwerkers en verkopers hun deuren open voor het publiek.
De deelnemende bedrijven leggen de laatste hand aan alle voorbereidingen en staan in de startblokken om vanaf 11 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags bezoekers te ontvangen en hen alles te vertellen over de akkerbouw en de herkomst van ons dagelijks eten. In bijgevoegde routekaart staat het meest actuele overzicht van alle activiteiten.
Over de Week van de Akkerbouw
De Week van de Akkerbouw  - die maandag 20 juni sportief van start is gegaan met de Akkerrun - is een initiatief van de Brancheorganisatie Akkerbouw en mede mogelijk gemaakt door Agrifirm Plant, Cosun, CZAV, Interpolis, LTO Nederland, Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi).

 

Lees ook:Open Dag Week van de Akkerbouw trekt 20.000 bezoekers!
Lees ook:Open Dag Week van de Akkerbouw!
Lees ook:Deelnemende bedrijven aan Open Dag Week van de Akkerbouw bijna verdubbeld!
Lees ook:Beleef de Grevelingenweek!
Lees ook:Feest op het vernieuwde Vlissingse Bellamypark!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>