Zeeuwen blijken niet ‘zunig’ tijdens Oranje Fonds collecte!

oranjefonds

MIDDELBURG - De landelijke collecte van het Oranje Fonds heeft dit jaar 587.676,85 euro opgebracht. 1095 organisaties hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 17 t/m 21 mei gehouden werd. De collecteweek laat zien dat de Zeeuwen niet zo ‘zunig’ zijn als altijd beweerd wordt. Per bereikte voordeur gaven de Zeeuwen het meest aan de collectant: gemiddeld 0,31 euro. In totaal werd in Zeeland 14.532,50 euro opgehaald.

Zuid-Holland en Flevoland

Hoewel in Zuid-Holland in totaal het meeste geld werd opgehaald (110.457,57 euro), scoort de provincie samen met Flevoland het laagst als we kijken naar relatieve cijfers. In beide provincies werd gemiddeld 0,18 euro per bereikte voordeur opgehaald.

 

Hasselt

De organisatie die het meeste geld wist in te zamelen is Stichting tot Behoud van De Korenmolen De Zwaluw uit Hasselt (OV). De collectanten haalden maar liefst 2.874,57 euro op om de bijzondere molen nieuwe wieken te geven. De stichting werd donderdag verrast met dit goede nieuws en door het Oranje Fonds in het zonnetje gezet. Ook korfbalvereniging De Waterpoort uit Sneek deed het met een opbrengst van 2.470,29 erg goed. Net als Stichting Beleef de Keenesluis uit Standdaarbuiten (NB). Zij zamelden 2.325,42 euro in. Van alle Zeeuwse deelnemers haalde Stichting Mae Uku het meeste op: 1.114,92 euro.

 

Schiermonnikoog

Ondanks deze prachtige opbrengsten waren de gemeenten waar deze organisaties onder vallen niet de vrijgevigste gemeenten van het land. Schiermonnikoog gaat er met die eer vandoor. Daar werd per bereikte voordeur het meeste geld gegeven aan de collectanten (1,63 euro).

 

Enthousiasme

“We zijn heel tevreden over het aantal deelnemers en hun enthousiasme. Collectanten hadden de prachtigste verhalen over hun inzamelingsweek. Het heeft ze niet alleen geld, maar ook mooie gesprekken met de mensen achter de voordeuren opgeleverd. Wij kijken nu al uit naar de collecteweek van 2017”, aldus Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds.

 

Collecte

Het was de tweede keer dat het Oranje Fonds een landelijke collecteweek organiseerde. Dit jaar deden twee keer zoveel organisaties mee als in 2015. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven.

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met  31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees ook:Zeeland bijna gulste provincie tijdens Oranje Fonds Collecte
Lees ook:Aanmelding Oranje Fonds Collecte van start!
Lees ook:Eerste Zeeuwse Oranje Fonds Collecte!
Lees ook:Zeeuwse organisaties op jacht naar geld en vrijwilligers!
Lees ook:Stichting Manteling ontvangt Oranje Fonds Kroonappel van Koning en Koningin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>