AZC in ‘s Gravenpolder!

asielzoekers

‘s-GRAVENPOLDER - De commissaris van de Koning Han Polman heeft in februari namens het Rijk een verzoek neergelegd bij de Zeeuwse gemeenten om in totaal 2.500 asielzoekers op te vangen.  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele een verzoek ingediend om een asielzoekerscentrum (azc) te mogen vestigen in ’s-Gravenpolder. Het gaat om de opvang van 300 personen voor de duur van vijf jaar. Het college van burgemeester en wethouders van Borsele heeft op 14 juni 2016 haar medewerking hier aan toegezegd.

Update 28 juni 2016:

Rondetafelgesprekken

Op dinsdag 21 juni vonden zogenaamde rondetafelgesprekken plaats in het dorpshuis in ’s-Gravenpolder. Tijdens deze gesprekken, met burgemeester, wethouders en COA-medewerkers, kregen aanwonenden en belangenorganisaties de mogelijkheid om een eerste gesprek over de komst van een azc aan te gaan. Zo’n tachtig personen waren bij deze gesprekken aanwezig. Een verslag van de rondetafelgesprekken volgt op deze website.

Petitie

Na afloop van de rondetafelgesprekken nam burgemeester Jaap Gelok een petitie, met daarin onder andere 1000 handtekeningen tegen de komst van de opvanglocatie, in ontvangst.

Locatie geschouwd

Op woensdag 22 juni heeft het COA de locatie aan de Polderweg / Berhardweg Oost geschouwd. De locatie voldoet aan de eisen die COA stelt aan een azc. Dit betekent dat de planvorming voor deze locatie verder wordt opgepakt.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat de komst van een asielzoekerscentrum in ‘s-Gravenpolder vragen bij u oproept. Daarom hebben wij een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden hierop voor u samengesteld.

Vragen en/of opmerkingen?

Heeft u na het lezen van deze veelgestelde vragen nog vragen voor de gemeente Borsele? U kunt uw vraag of opmerking via de e-mail versturen naar[email protected]. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.

Het is ook mogelijk om op werkdagen tussen 10.00 en 12.30 uur telefonisch contact op te nemen met de gemeente Borsele op het speciale telefoonnummer 0113-238480.

Lees ook:Opvanglocatie vluchtelingen in ‘s-Gravenpolder!
Lees ook:Vluchtelingen ‘s-Gravenpolder!
Lees ook:Omwonenden geinformeerd over komst asielzoekers Vlissingen!
Lees ook:Weer asielzoekers in Vlissingen!
Lees ook:Raadsvergadering rond komst asielzoekers Marina Beach!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>