Weer asielzoekers in Vlissingen!

asielzoekers

VLISSINGEN - De commissaris van de Koning heeft in februari 2016 namens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een verzoek neergelegd bij de Zeeuwse gemeenten om in totaal 2.500 asielzoekers op te vangen.

Het college van B&W heeft het voornemen om op de sportvelden van Baskensburg 300 asielzoekers voor een periode van 5 jaar op te vangen.

Besluit

Burgemeester en wethouders staan positief tegenover het verzoek van het COA. Zij zien het helpen van asielzoekers als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het college heeft daarom besloten om de sportvelden ten noorden van sporthal Baskensburg aan te wijzen als geschikte locatie voor een asielzoekerscentrum.
Het besluit van het college betreft een asielzoekerscentrum voor 300 plaatsen voor een periode van 5 jaar. De raad is hierover geïnformeerd.

Inloopbijeenkomst

Alle Vlissingers nodigen we van harte uit voor een inloopbijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 april 2016 tussen 16.00-17.30 uur en 18.30-20.30 uur in sporthal Baskensburg. Tijdens deze inloopbijeenkomst kan er informatie verkregen worden en vragen worden gesteld aan collegeleden, raadsleden en vertegenwoordigers van het COA over het besluit, het verzoek, de locatie en de procedure. Ook hangen er tekeningen op van de locatie.

Aanmelden

Wilt u bij de inloopbijeenkomst aanwezig zijn? Dan dient u uw komst vooraf kenbaar te maken vóór dinsdag 19 april 10.00 uur bij voorkeur via e-mailadres [email protected] of telefonisch via (0118) 48 70 00 onder vermelding van naam en adres. Bij de ingang wordt naar uw identiteitsbewijs gevraagd.

Meer informatie

De mogelijke komst van een asielzoekerscentrum op sportvelden Baskensburg roept wellicht al vragen bij u op. Zie voor meer informatie de pagina Opvanglocatie asielzoekers sportvelden Baskensburg.

Lees ook:Omwonenden geinformeerd over komst asielzoekers Vlissingen!
Lees ook:Asielzoekerscentrum Vlissingse Baskenburg komt er!
Lees ook:Zeeuwse meningen (29): Asielzoekers welkom op de sportvelden?
Lees ook:Adviesraad over AZC Baskensburg!
Lees ook:Opvanglocatie vluchtelingen in ‘s-Gravenpolder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>