Cursus Meedoen in lokale politiek

hulst logo

HULST - Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene dag buigt een raadslid zich over de bouwplannen voor een nieuwe school, de andere dag is hij/zij bezig met jeugdzorg , bedrijventerrein, huishoudelijke hulp, veilige oversteekplaatsen of de samenwerking met de andere gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen. Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan men denkt! Daarom organiseren de gemeenteraden van Hulst, Sluis en Terneuzen een cursus voor inwoners die zich met de Zeeuws-Vlaamse politiek willen gaan bezighouden. Daarom is er een cursus Meedoen in lokale politiek.

Tijdens zes avonden kan men de kennis over de lokale politiek in het algemeen vergroten en leert men meer over de gemeentelijke politiek. Ook leren de deelnemers aan de cursus vaardigheden zoals debatteren. De cursus wordt gegeven door de organisatie ProDemos en vindt plaats in de avonduren.

De cursus wordt gehouden in het najaar 2016 in MFC De Statie, Canadalaan 2 e, te Sas van Gent en bestaat in totaal uit zes bijeenkomsten, met elk een ander thema:

Maandagavond 19 september: introductie en algemene staatsinrichting
Maandagavond 3 oktober: de gemeente (inclusief rol van media en sociale media)
Maandagavond 31 oktober: de gemeenteraad
Maandagavond 14 november: verkiezingen
Maandagavond 12 december : debatteren
Donderdag 15 december (voor Terneuzen en Hulst) of 22 december (voor Sluis): bijwonen raadsvergadering en uitreiken Certificaten

De deelname aan de cursus is voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen gratis. Wel is deze bedoeld voor mensen die ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek. Of deelnemers die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zetten, is uiteraard geheel aan hen.

Aanmelden kan tot vrijdag 9 september 2016 bij de heer D. Van Bunder, raadsgriffier van Hulst, via [email protected] Voor vragen over de cursus kan men ook bij hem terecht. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Zijn er minder dan twaalf deelnemers, dan kan de cursus helaas niet doorgaan.

Lees ook:Cursus Politiek Actief!
Lees ook:Politiek Actief?!?
Lees ook:Nogmaals cursus Politiek Actief!
Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief!
Lees ook:Politiek actief!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>