Politiek Actief?!?

verkiezingen 2017 aanplakbord 1

ZIERIKZEE – Wilt u uw kennis over de lokale democratie vergroten? Wilt u weten hoe de lokale politiek werkt en hoe u invloed kunt hebben op de besluitvorming? Of heeft u plannen om uzelf bij de volgende verkiezingen verkiesbaar te stellen als gemeenteraadslid? Dan is de cursus Politiek Actief iets voor u.
Dit voorjaar organiseren de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland samen de gratis cursus Politiek Actief.

Voor wie?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming, is de cursus geschikt.

Zes avonden

De cursus Politiek Actief wordt verzorgd door Prodemos en bestaat uit vijf bijeenkomsten op woensdagavond, met als afsluiting het bijwonen van een raadsvergadering. Naast informatie over de lokale politiek, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren en lobbyen bij een gemeente. De theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Waar?

De avonden vinden afwisselend plaats in beide gemeenten, de ene week in de Burgerzaal in het gemeentehuis in Zierikzee, de andere keer in Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis.

Programma

De cursus start op woensdag 29 maart 2017 in Zierikzee. De avonden starten om 19.30 uur en zijn om 22.00 uur afgelopen.

In totaal zijn er zes bijeenkomsten, met elk een ander thema:

  • 29 maart – introductie en kennismaking (Zierikzee)
  • 5 april – de gemeente (Middelharnis)
  • 12 april – de gemeenteraad (Zierikzee)
  • 19 april – lobbyen bij de gemeente (Middelharnis)
  • 10 mei – debatteren (Zierikzee)

Het bijwonen van een raadsvergadering vindt in beide gemeenten plaats op een donderdagavond. De datum wordt later bepaald.

Doet u mee?

U kunt zich aanmelden tot vrijdag 10 maart 2017 via het aanmeldformulier. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!

Lees ook:Cursus Politiek Actief!
Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief!
Lees ook:Cursus Meedoen in lokale politiek
Lees ook:Certificaten cursisten Politiek Actief!
Lees ook:Vlissingers leren meer over politiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>