Controle Hulst!

politiewagen

HULST – In Hulst is in het afgelopen weekeinde een controle gehouden door Politie Zeeland-West-Brabant, in samenwerking met de Belgische Politie en de gemeente Hulst. Tijdens deze controle is al het verkeer dat via de verschillende toegangswegen de stad Hulst binnenkwam grondig gecontroleerd door de agenten. De controle vond plaats op vrijdagavond tussen 22.00 en 03.00 uur.

De controle was naar aanleiding van de toenemende overlast in het uitgaansgebied voor bezoekers en bewoners van de binnenstad in het weekend. Het doel was inzage te krijgen welke bezoekers de binnenstad bezoeken. Door de samenwerking binnen het al tien jaar functionerend convenant ‘Veilig uitgaan’ willen de gemeente, horeca, politie en justitie zorgen dat Hulst een veilig en gezellig uitgaansgebied blijft.

Grondige controle

Tijdens de gezamenlijke controle zijn ongeveer 300 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden zeven bekeuringen uitgeschreven, voor o.a. kapotte verlichting en niet handsfree bellen. Ook werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, zij kregen allebei een transactie aangeboden. Bij vier personen werden gebruikershoeveelheden softdrugs aangetroffen. Alle vier hebben vrijwillig afstand van de drugs gedaan en deze zijn vernietigd. Een verdachte, een 54-jarige Belg, had verschillende soorten harddrugs bij zich. Hij is aangehouden voor bezit van amfetamine, heroïne en cocaïne. Dit kwam aan het licht toen hij werd bekeurd voor het niet handsfree bellen in zijn auto.

Laat ze niet verzuipen

In het kader van de actie ‘Laat ze niet verzuipen’, werden preventieve, vrijwillige, blaastesten uitgevoerd op de jongere bezoekers van de binnenstad door de wijkagent en medewerkers van de Gemeente Hulst. In totaal zijn bij jongeren die te voet of op de fiets de binnenstad in kwamen 80 blaastesten uitgevoerd. Het resultaat van deze vrijwillige blaastesten was dat ongeveer een derde van deze gecontroleerde personen al gedronken had voordat ze de stad in kwamen. De hoogste ‘score’ bij de dames betrof een 22-jarige vrouw. Zij blies 1,00 promille. Een 20-jarige man blies 1,54 promille. De rest van de deelnemers bleef onder deze scores.

Lees ook:Ook Belgen bij politiecontrole Hulst!
Lees ook:‘Bobsportcontrole’ in Hulst en Westdorpe!
Lees ook:Carnavalscontroles!
Lees ook:500 bestuurders op Nieuwjaarsdag gecontroleerd!
Lees ook:Stappers ongewapend de kroeg in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>