Baggeren Goes!

baggeren

GOES – Het Waterschap gaat weer in sloten en waterpartijen baggeren in de gemeente Goes. In augustus wordt er gebaggerd in de wijken Overzuid, Goes West en Goes Oost, Centrum, Kloetinge, havengebied, Goese Meer, Wilhelminadorp en De Poel.

 Aansluitend zijn in september het centrum van de stad Goes, de begraafplaats van Kloetinge, twee vijvers in het havengebied, twee watergangen in het Goese Meer en de sloten in Wilhelminadorp aan de beurt. Tot slot worden een aantal watergangen in De Poel gebaggerd in de maand oktober.

Op de bijgevoegde kaart vindt u de locaties waar gebaggerd gaat worden. In de meeste gevallen zal de uitkomende bagger op de insteek van de sloot neergezet worden. Dit kan omdat de bagger niet vervuild is en prima als bermgrond toegepast kan worden. Waar dit niet past (als een berm bijvoorbeeld te smal is of als er particuliere tuinen aan de sloot grenzen) wordt de schone bagger opgeladen en vervoerd naar plekken in de wijk waar het definitief neergelegd wordt. Dit zijn in negen van de tien gevallen nabijgelegen grasvelden waar de bagger kan ontwateren en uitzakken. Hierna wordt de bagger geëgaliseerd, doorgefreesd en ingezaaid met gras. Ook deze plekken zijn op de kaarten aangegeven.

Vervuilde bagger tot slot wordt afgevoerd naar het depot van het Waterschap in de gemeente Kapelle. Het baggeren op gevoelige plekken i.v.m. passerende schooljeugd wordt zoveel mogelijk tijdens de schoolvakanties gedaan.

Voor meer informatie over het baggeren kunt u contact opnemen met de heer J. Koutstaal (0113) 249 671 of de heer G. Goedegebuure (0113) 249 838.

Grotere kaart weergeven

Lees ook:Baggeren!
Lees ook:Baggeren in sloten!
Lees ook:Baggeren gemeente Goes!
Lees ook:Baggeren
Lees ook:Baggeren Hulst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>