Activiteiten WVO Zorg tijdens Wereld Alzheimerdag!

alzheimer

VLISSINGEN – In het kader van Wereld Alzheimerdag organiseert WVO Zorg een aantal activiteiten in september. Jaarlijks wordt tijdens Wereld Alzheimerdag in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn/haar naasten.

Op donderdag 22 september is er de theatervoorstelling ‘Soms gaat het zo’. Naar aanleiding van de ziekte en overlijden van zijn vrouw Ann, maakte Ernst Buning een éénakter. Aan de hand van anekdotes en liedjes vertelt hij wat dementie met hem deed. De 22e zijn er twee voorstellingen:

14.00 – 16.00 uur en 19.00 – 21.00 uur.

De Film ‘Mijn hoofd in jouw handen’ is te zien op vrijdag 30 september van 19.30 – 20.30 uur (inloop 19.00 uur). Deze documentaire neemt de kijker mee in het leven van vier bijzondere mensen. Ieder is op zijn eigen manier betrokken bij beginnende dementie.

Zowel de theatervoorstelling als de film zijn te zien bij WVO Zorg in Ter Reede, Vredehoflaan 370 in Vlissingen. De toegang is gratis en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij John Riekwel, [email protected] of 0118 – 448 310

Dementiecafé in De Zoute Viever Voor mantelzorgers van mensen met dementie en voor belangstellenden die meer over dementie te weten willen komen, wordt er op woensdagavond 19 oktober een dementiecafé georganiseerd. Onderwerpen als ‘wat is dementie, hoe herken je het en wat heeft iemand met dementie nodig’ zullen centraal staan. Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Het dementiecafé is van 19.30 – 21.15 uur (inloop vanaf 19.15 uur), Dongestraat 1 in Oost-Souburg. Wie meer wil weten over de inhoud van het dementiecafé kan contact opnemen met Hellen van de Griek, 0118 – 448 600.

_______________________________________________________________________________________

Lees ook:Dementiecafé bij WVO Zorg!
Lees ook:Dementiecafé in Oost-Souburg
Lees ook:Dementiecafé WVO Zorg!
Lees ook:Vlissingen in actie voor Wereld Alzheimer Dag!
Lees ook:Ook bij WVO Zorg Week van de Zorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>