Centrum voor Nucleaire Geneeskunde ADRZ geopend!

adrz

GOES - Commissaris van de Koning Han Polman heeft afgelopen donderdag het nieuwe Centrum voor Nucleaire Geneeskunde in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes officieel geopend. Dat gebeurde door de onthulling van een schilderij in de ontvangsthal van het nieuwe centrum.

Met de opening van het centrum, dat eerder deze zomer al in gebruik is genomen, is Zeeland verzekerd van de beste zorg binnen de eigen provincie. “En dat is iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn”, aldus de Commissaris van de Koning. “Laten we met z’n allen niet vergeten, dat de zorg de grootste werkgever is in onze provincie. Daarnaast speelt de vergrijzing een rol in onze provincie. De daaraan gekoppelde veranderende en groeiende zorgvraag is is daarom óók een factor die het belang van goede zorg in Zeeland aangeeft.”

Eigen focus

Voorheen was nucleaire diagnostiek van het ADRZ gevestigd in Vlissingen. Door een koerswijziging van het ziekenhuis in 2012 is besloten elk van de twee hoofdlocaties een eigen focus te geven. Planbare zorg in Vlissingen, acute zorg in Goes. Het centrum verhuisde daarom naar Goes, de meest centrale plek in de provincie.

Eerste bouwsteen

“Na een lastige periode voor ons ziekenhuis is dit letterlijk en figuurlijk een van de eerste bouwstenen van het nieuwe ADRZ”, zegt Claudia Brandenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ADRZ. “We zijn dan ook erg blij met het vertrouwen van Siemens Healthineers in ons ziekenhuis om deze constructie aan te gaan. Een conventionele investering hadden wij op deze manier nooit kunnen doen.” Siemens Healthineers bouwde het centrum en exploiteert het, ADRZ huurt de faciliteiten. “Op die manier kunnen we tóch, tegen acceptabele kosten, de komende tien jaar profiteren van hoogstaande diagnostiek en behandeling in de eigen provincie.”

Meedenken

“We zien ook de problematiek in de zorg en denken als bedrijf graag mee over hoe je aan de zorgvraag kunt voldoen”, reageert CEO Kees Smaling van Siemens Healthineers. “Als het dan toch lukt om dit soort onmisbare zorg in je provincie te behouden, mag je daar trots op zijn.” Ook hij ging in op de kostprijs van het centrum. “Het is weliswaar veel geld, maar niet dúúr. Gedurende de tien jaar dat dit contract loopt, is het ADRZ verzekerd van state-of-the art diagnostiek voor slechts één procent van de omzet van het ziekenhuis.

Samenwerking

Het centrum is gebouwd door Siemens Healthineers en haar partners Engie en Jan Snel. Het project is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking die het ADRZ en Siemens begin 2015 zijn aangegaan. “Een strategisch partnerschap, waarin de kennis en kunde van Siemens Healthineers echt van toegevoegde waarde is. Een dergelijk centrum bouw je als ziekenhuis maar één keer. Waarom zou je het dan niet doen samen met een partij die daarin gespecialiseerd is? Je ziet vaak dat er al miljoenen aan bouwprojecten zijn gespendeerd nog vóórdat een eerste steen is gelegd. Hier hebben we dankzij de samenwerking, het vertrouwen én de aanwezige kennis in een paar maanden tijd een prachtig nieuw centrum staan!”

Zes operatiekamers

In navolging van het centrum wordt op dit moment ook gebouwd aan een nieuw complex van zes operatiekamers bij het ziekenhuis. Dat moet in februari 2017 in gebruik worden genomen. Aan het einde van de feestelijke bijeenkomst opende Commissaris van de Koning Polman het centrum. Hij deed dat door in de hal van het centrum een schilderij te onthullen, dat verborgen ging achter een Zeeuwse vlag. “Eigenlijk is deze vlag natuurlijk ook al heel toepasselijk op deze plek. Want dit is een centrum waar alle Zeeuwen trots op mogen zijn!”

Lees ook:Centrum Nucleaire Geneeskunde houdt Open Dag!
Lees ook:Centrum nucleaire geneeskunde bij ADRZ!
Lees ook:Eerste baby geboren in nieuwe OK-complex Goes!
Lees ook:ADRZ en Siemens bouwen centrum voor nucleaire geneeskunde! + FOTO’S
Lees ook:Miljoenencontract ADRZ en Siemens Healthcare!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>