Centrum Nucleaire Geneeskunde houdt Open Dag!

adrz

GOES –   Belangstellendenmogen zaterdag 12 november een kijkje nemen in het nieuwe Goese  Centrum voor Nucleaire Geneeskunde van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen de diverse onderzoeksruimtes worden bekeken en krijgen bezoekers uitleg van de aanwezige zorgprofessionals.

Het centrum, dat op 22 september officieel werd geopend door de Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, is er met name voor patiënten met hart- en vaatziekten, kanker of problemen aan hun spieren, botten of gewrichten. Voor het onderzoek wordt gebruikgemaakt van zeer kleine hoeveelheden radioactieve stoffen om de werking van een orgaan of weefsel in het lichaam te meten of in beeld te brengen. Zo kunnen tumoren of problemen met de doorbloeding al in een vroeg stadium opgespoord worden, ook de kleinere afwijkingen. Dit draagt bij aan een nauwkeurige diagnose en behandeling en daarmee aan een grotere kans op herstel of genezing. Dankzij het nieuwe centrum kan deze vorm van diagnostiek behouden blijven voor Zeeland en hoeven patiënten niet uit te wijken naar ziekenhuizen buiten de provincie. Na het voltooien van het Centrum voor Nucleaire Geneeskunde is alweer een nieuwe stap gezet in het vernieuwen van het ADRZ: een nieuw operatiekamercomplex. Siemens Healthineers bouwt in Goes met enkele onderaannemers een complex met zes operatiekamers.

Lees ook:Centrum nucleaire geneeskunde bij ADRZ!
Lees ook:ADRZ en Siemens bouwen centrum voor nucleaire geneeskunde! + FOTO’S
Lees ook:ADRZ lanceert Maritieme Geneeskunde tijdens ‘Rescue!
Lees ook:ADRZ lanceert Maritieme Geneeskunde tijdens ‘Rescue’!
Lees ook:ADRZ houdt open dag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>