Bevrijding Westkapelle!

polderhuis westkapelle

WESTKAPELLE – De jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Westkapelle vindt dinsdag 1 november plaats; de bevrijding is inmiddels 72 jaar geleden.

De ceremonie start om 11.00 uur. Tussen 10.30 en 11.00 uur worden de gasten ontvangen in het Polderhuis. Er zullen bezoekers uit Engeland en diverse ambassadeurs (of vertegenwoordiging) aanwezig zijn, evenals de gemeente Veere.

De herdenking omvat drie korte ceremonies op drie locaties, namelijk:

* 11.00 uur: Herdenking bij het Polderhuis (Zuidstraat 154-156, Westkapelle) voor de militaire slachtoffers van diverse nationaliteiten die tijdens de landing van de geallieerden in Westkapelle zijn gesneuveld.

* 12.00 uur: Herdenking achter de vuurtoren (Zuidstraat 1, Westkapelle) bij het monument voor de burgerslachtoffers van Westkapelle. Ongeveer 200 burgers van Westkapelle zijn tijdens de dagen voor en na de bevrijding omgekomen. Een groot aantal van hen verdronk in de kelder van de molen van het dorp toen de dijk werd gebombardeerd en het zeewater het dorp en de molen binnendrong.

* Aansluitend aan de 2e ceremonie is het vertrek naar het punt waar de geallieerde troepen op 1 november 1944 zijn geland. Dit punt is gelegen aan zee bij de duintop Erika aan de Zuiderhoofdweg. Daar wordt een korte herdenking gehouden bij het monument.

De organisatie is in handen van Polderhuis musea & meer, Westkapelle.”

Lees ook:Herdenking bevrijding Westkapelle
Lees ook:Herdenkingen Veere
Lees ook:Herdenkingen bevrijding Walcheren!
Lees ook:Ontdek (culinair) Westkapelle tijdens historische wandeling!
Lees ook:Westkapelle op de fiets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>