ADRZ houdt open dag!


VLISSINGEN / GOES – De demonstratie van de Greenlight Laser is één van de spectaculaire onderdelen van de Open Dag van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis op zaterdag 16 maart. De geavanceerde laser wordt gebruikt om prostaatvergroting te behandelen. Deze methode is effectiever en veel minder belastend voor de patiënt dan de ‘oude’ werkwijze waarbij weefsel wordt weggeschraapt.

Het is een van de vele voorbeelden van de moderne ziekenhuiszorg die het ADRZ op 16 maart wil laten zien. De locaties Goes en Vlissingen doen allebei van 10.00 tot 16.00 uur mee aan deze landelijke Open Dag van de zorg. Langs speciaal uitgezette routes kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van onder meer de Acute Opname Afdeling in Goes of de afdeling Nucleaire Geneeskunde in Vlissingen.

Ook de nieuwe PET-CT scan in Vlissingen kan worden bekeken. Bijzonder om te zien is daarnaast de maaltijdvoorziening in het ADRZ. Op de verpleegafdelingen van het ADRZ kunnen patiënten kiezen uit een gevarieerd menu. De broodbuffetwagen en de wagen met de warme maaltijd, de Meals on Wheels, komen langs op de kamers. De patiënt kan zelf zijn maaltijd én de grootte van de portie bepalen. Tussendoor komt ook nog de snackmand voorbij, voor patiënten die extra moeten aansterken.

Voor de kleintjes zijn er tijdens de Open Dag een poppendokter, een ballonnenclown en een kinderspeurtocht. Voor jongeren wordt informatie gegeven over opleidingen in de zorg en over de alcoholpolikliniek, waar voor deze gelegenheid alcoholvrije cocktails worden geserveerd.

Lees ook:Open dag zorg zaterdag bij ADRZ!
Lees ook:Open dag ADRZ!
Lees ook:Psychiatrie ADRZ scoort!
Lees ook:Open dag ADRZ
Lees ook:Naar de poppendokter….tijdens open dag ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>