Nieuwbouw voor scholen in Oost-Souburg!

heipaal

 VLISSINGEN - Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen om voor de scholen De Tweemaster/Kameleon en De Burcht-Rietheim in Oost-Souburg nieuwbouw te realiseren. De scholen krijgen dan beiden een nieuw gebouw op de huidige hoofdlocatie aan de J. de Priesterstraat en de Van Visvlietstraat. Het bewegingsonderwijs wordt voorgesteld in de tussengelegen Braamstraat. Daarmee kunnen de dislocaties aan de Dongestraat en het Oranjeplein worden afgestoten.

Hiermee is een jarenlange discussie over de locatie van een brede school afgesloten.

Realisatie

Met de realisatie van de beide nieuwe scholen en gymzaal is een totaalinvestering gemoeid van ruim € 6 miljoen. In de begroting van de gemeente was hier al langer rekening mee gehouden. In verband met de Artikel 12 status moet het besluit nog wel door de toezichthouders worden goedgekeurd. Na akkoord kunnen de scholen definitief plannen gaan maken hoe nieuwe gebouwen eruit moeten gaan zien en gaat de gemeente met bewoners en gebruikers van de locaties in gesprek.

Lees ook:Nieuwbouw scholen Oost-Souburg
Lees ook:Nieuwbouw scholen Oost-Souburg
Lees ook:Gymzaal Sint Jansteen gesloten
Lees ook:Hulst: Begroting 2017 biedt ruimte & perspectief!
Lees ook:Kapelle financieel gezond!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>