Dagje met de burgervader mee!

KRUININGEN – Burgemeester Piet Zoon van de gemeente Reimerswaal nodigt jongeren tussen 16 en 20 jaar uit om een werkdag van de burgemeester mee te maken. Wat doet een burgemeester de hele dag, wat voor beslissingen moet hij nemen en met wat voor mensen en organisaties heeft hij gesprekken en overleg? Ben je benieuwd wat een burgemeester een hele dag doet? Welke onderwerpen hij allemaal bespreekt en met wie? Heb je interesse in bestuur en politiek?

Geïnteresseerde jongeren uit Reimerswaal kunnen zich aanmelden door een mail te sturen met daarin hun motivatie waarom ze een dag willen meelopen. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt voor een jongen en een meisje die een dag mogen meelopen. Voorwaarde is dat ze op dinsdag 28 maart, of 18 april of 23 mei beschikbaar zijn.

De meeloopdag bestaat in de ochtend uit het bijwonen van een collegevergadering. De wekelijkse vergadering met burgemeester, wethouders en directie waarin allerlei besluiten worden genomen. Na afloop praat het college met de pers om genomen besluiten toe te lichten.

De jongere gaat vervolgens mee naar afspraken die de burgemeester heeft en mag ‘s avonds bij de besluitraad aanwezig zijn in de raadzaal in het gemeentehuis.

Aanmelden

Jongeren uit Reimerswaal kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 11 maart door een mail te sturen naar: [email protected] ovv: naam, adres, leeftijd, geslacht, opleiding en een motivatie waarom je een dag met de burgemeester wil meemaken. Bij meerdere aanmeldingen kan worden geloot.

Lees ook:Koninklijke Onderscheidingen!
Lees ook:Meet & greet laureaten Four Freedoms Awards
Lees ook:Een feestelijke en veilige jaarwisseling!
Lees ook:Boksen Hansweert!
Lees ook:Pop aan zee!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>