Autisme by the Sea een geslaagd evenement

VLISSINGEN – “Autisme by the Sea is een geslaagd evenement. Tijdens de pop-ups langs de kust afgelopen zaterdag hebben wij fijne gesprekken gehad”, vindt voorzitter Conny van der Wijst van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), regio Zeeland. De Zeeuwse bijdrage aan de landelijke Autisme week is van 1 tot en met 6 april

Ook de bestuursleden Esther Kok en Eva Hordijk zijn te spreken over het bijzonder initiatief in het Zeeuwse. “Het is een kleurrijke overdracht van informatie over autisme”, stelt Kok. “Ik vind het ontzettend goed dat wij de primeur van Autisme by the Sea hebben”, vult Hordijk haar aan.

Uniek

“Het is eveneens uniek dankzij het enthousiasme van de zorgaanbieders die hun deuren tijdens de Autismeweek hebben opengezet”, vertelt ze verder.

“Eén van de hoogtepunten vind ik het enthousiasme bij alle vrijwilligers van dit evenement. En de emoties tijdens de gesprekken. Wij hebben echt het wow-gevoel dankzij dit initiatief. Samen hebben wij dit neergezet met een minibudget”, vindt Kok. Volgens Hordijk kunnen de voorbereidingen al een hoogtepunt genoemd worden. “Dat was supergaaf. En ook het startschot op zaterdagochtend in restaurant Het Station met burgemeester Bas van den Tillaar.

Burgemeester

Genieten doen ze ook van de positieve woorden van de Vlissingse burgervader: Autisme by the Sea is een mooi en leuk initiatief”, zegt Van den Tillaar. “Ik heb het programma gezien en met de pop-ups is het een leuke manier om de landelijke themaweek zo in te vullen.”

“Landelijk is er deze week extra aandacht voor autisme. En hier is het een originele Zeeuwse manier met de pop-ups. Met een strandstoel, strandbal en parasol. Uitnodigend: Hier moet je zijn.”

Van den Tillaar: “Ik kom autisme met enige regelmaat tegen. Dan vraag ik mezelf af: Wat weet ik ervan? Zodra het dieper gaat, haak ik qua kennis af. Daarom is het goed dat de regio Zeeland van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)  er via de pop-ups en andere activiteiten dieper op in gaat.”

Dolle moeders

Kok: “Ik vind het heel belangrijk dat wij met dit evenement iets hebben kunnen overdragen over autisme. Bij zoiets heb je dolle moeders zoals ons nodig. Wij zijn allemaal betrokken, omdat iemand met autisme in onze omgeving hebben. Het is belangrijk om je dan in te zetten.”

“Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen nu over autisme heeft gehoord. Persoonlijk hoop ik dat de maatschappij autisme-vriendelijker wordt omdat mensen die het niet weten over autisme wordt verteld”, legt Hordijk uit.

Optimistisch

Kok en Hordijk hopen dat Autisme by the Sea uiteindelijk voor herhaling vatbaar is. “Eerst even uitrusten, napraten en dan volgend jaar gewoon weer”, meldt Hordijk optimistisch.

Kok: “De reacties die ik krijg zijn stuk voor stuk positief. Er is veel respect. Hoewel mijn gezin blij reageert nu deze versie klaar is. Ik ben vaker thuis. En dan Hordijk tenslotte: “Mensen reageren enthousiast en vinden het gaaf dat wij op deze manier aandacht aan autisme hebben gegeven.

 

 

 

 

Lees ook:Vlissingse burgemeester opent Autisme by the Sea
Lees ook:Autisme by the Sea
Lees ook:Programma Autisme by the Sea
Lees ook:Bas van den Tillaar nieuwe burgemeester Vlissingen!
Lees ook:Van den Tillaar inderdaad burgemeester Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>