Afname WW-uitkeringen

uwv

GOES – Het aantal lopende WW-uitkeringen in Zeeland lag eind maart 2017 14% lager dan precies een jaar geleden. In vergelijking met februari 2017 nam het aantal lopende WW-uitkeringen licht af (-0,3%). In vergelijking met een jaar geleden daalde het aantal lopende WW-uitkeringen in alle sectoren, met uitzondering van het openbaar bestuur. De sectoren met de sterkste afname van het aantal uitkeringen waren bouwnijverheid  (-47%), landbouw en visserij (-23%) en handel (-20%).

Daling WW-uitkeringen in nagenoeg alle sectoren

Eind maart 2017 waren er in Zeeland 7.722 lopende WW-uitkeringen. Dit is een daling van 14% ten opzichte van maart 2016 en een daling van 0,3% ten opzichte van februari 2017. De daling in vergelijking met een jaar geleden is sterker dan de landelijke afname van het aantal lopende WW-uitkeringen met 12%. De daling op maandelijks niveau was gelijk aan de landelijke daling (-0,3%).

Het aantal lopende WW-uitkeringen in Zeeland liet het afgelopen jaar voor alle sectoren een daling zien, met uitzondering van de sector openbaar bestuur, waar het aantal WW-uitkeringen (vooral door reorganisatie, bezuinigingen en toenemende onderlinge samenwerking van gemeenten) toenam. Tabel 1 laat zien dat vooral in de bouwnijverheid het aantal WW-uitkeringen sterk afnam. Deze daling is een bevestiging van de gunstige ontwikkelingen in de sector in het afgelopen jaar.

 

Lees ook:Minder ww-uitkeringen
Lees ook:Afname WW-uitkeringen
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen Zeeland in 2017 fors gedaald
Lees ook:Afname WW-uitkeringen in Zeeland!
Lees ook:Meer WW’ers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>