Zeeuwen vertrouwen het meest op eigen onderhandeling skills bij verkoop auto

auto's parkeren

MIDDELBURG -  In het Zeeuwse vraagt men niet zo snel om advies. Bijna 40% van de Zeeuwen die hun auto verkopen winnen geen advies in, maar gaan zelf op onderzoek uit. Dit ligt duidelijk hoger dan het landelijk gemiddelde van 28%. Zeeuwen bepalen de verkoopwaarde van hun auto niet op gevoel (0%), maar op basis van online onderzoek naar vergelijkbare modellen (44%). In Zeeland krijgt men het vaakst een hogere waarde dan verwacht bij de verkoop van hun auto. Ruim één op de vier krijgt meer dan van te voren ingeschat. Landelijk ligt dit op 19%. Leuk vinden Zeeuwen het onderhandelen niet, aangezien acht op de tien het echt als noodzakelijk kwaad ervaren. Dit blijkt uit representatief onderzoek van de ANWB onder 1.100 Nederlanders*.
Vrouwen vragen partner om verkoopadvies
Bij het verkopen van een eigen auto vertrouwen mannen het meest op hun onderbuikgevoel en vinden het dan ook niet nodig om nog anderen te raadplegen (39%). Vrouwen zijn iets minder zeker van hun zaak en winnen vrijwel altijd advies in (86%). De partner is daarbij hun trouwste raadgever, ruim de helft van de vrouwen vraagt hun partner om advies bij de verkoop.
Jongeren minder eerlijke onderhandelaars
Nederlanders onderhandelen het liefst eerlijk tijdens de verkoop van hun auto. Eén op de tien Nederlanders geeft aan weleens een (klein) mankement verzwegen te hebben tijdens het onderhandelen. Het gaat dan vaak om: problemen met de airco, kleine krasjes en deukjes en lekkages in dak en deuren. Bij de jonge autobezitter (30 jaar of jonger) moet je het meest oppassen voor een leugentje om bestwil bij de onderhandeling.  Een op de vijf neemt het niet zo nauw met de waarheid. Het eerlijkst zijn de oudere verkopers. Van de 60-plussers ‘vergeet’ slechts 5% weleens een mankement te noemen.
Niet meer onderhandelen met ANWB Autoverkoopservice
Acht op de tien Zeeuwen vinden het vervelend om te onderhandelen over de verkoopwaarde van hun auto, de ANWB biedt als oplossing de Verkoopservice. Een dienst waarmee je gratis en vrijblijvend een gegarandeerde prijs voor je auto kan opvragen, en zonder onderhandelen en rompslomp je auto kan verkopen. Als het bod wordt geaccepteerd, hoeft de verkoper alleen zijn auto af te leveren bij het dichtstbijzijnde inleverpunt en staat het geld binnen 2 werkdagen op de rekening. Ideaal voor alle Nederlanders die geen zin hebben in onderhandelingspraatjes.

 

Lees ook:Vrouw scoort 8 in badkleding!
Lees ook:Zeeuwen niet zuunig tijdens de kerstdagen
Lees ook:Huurconflicten
Lees ook:Zeeuwen in top 3 meest decadente slapers
Lees ook:Kerst2017 (5): Zeeuw liever op zonvakantie dan kerstdiner thuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>