Zeeuwen in top 3 meest decadente slapers

bed

MIDDELBURG  - Eén op de zeven volwassen in Zeeland slaapt op een kingsize bed. Zeeuwen behoren hiermee tot de top 3 meest decadente slapers van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van online bedden warenhuis Bedden.nl, gehouden onder 1.290 Nederlanders.

Kingsize populair

14,3% van de respondenten uit Zeeland geeft aan een kingsize bed in de slaapkamer te hebben staan: bijna het dubbele van het landelijke gemiddelde van 8,2%. Hiermee behoren Zeeuwen tot de meest luxueuze slapers van Nederland.

Het royale slaapmeubel is alleen populairder in Limburg en Flevoland, waar respectievelijk 17% en 16,8% van de respondenten een kingsize bed in de slaapkamer heeft staan. Overijsselaars lopen het minst warm voor het kingsize bed: slechts 3,3% geeft aan op een kingsize bed te slapen.

Hoogstaand schuimmatras

Naast het royale kingsize bed kiezen veel Zeeuwen voor een schuimmatras van hoge kwaliteit. Ruim één op de drie respondenten uit Zeeland (39,1%) geeft aan een schuimmatras op bed te hebben liggen. Hiervan heeft 17,4% een traagschuim matras en 21,7% een koudschuim matras.

Het landelijke gemiddelde ligt een stuk lager: 28,7% van de Nederlanders geeft aan een schuimmatras te hebben. Hiervan heeft 16,6% een traagschuim matras en 12,1% een koudschuim matras op bed liggen.

Meer luxe 

Dat Zeeuwen kiezen voor luxe slaapmateriaal is niet geheel opmerkelijk. Flevolanders hebben gemiddeld namelijk een hoger besteedbaar inkomen en meer woonruimte dan de doorsnee Nederlander. Hierdoor ligt de aankoop van een royaal kingsize bed en luxe matras meer binnen handbereik.

Een gemiddeld huishouden in Zeeland heeft een besteedbaar inkomen van ruim 35.000 euro per jaar, terwijl een gemiddeld Nederlands huishouden het op jaarbasis met 500 euro minder moet doen*.

Daarnaast ligt de gemiddelde woningoppervlakte in de provincie Zeeland ook nog eens een stuk hoger dan het landelijke gemiddelde**. Een gemiddelde woning in Flevoland is ruim 133m2: ruim 6% groter dan het landelijke gemiddelde van 126m2.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op: https://www.bedden.nl/blog/onderzoek-wat-heeft-nederland-in-de-slaapkamer-staan.

*Bron: CBS, 2014

**Bron: CBS, 2016

 

 

 

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Lees ook:Zeeuwen maken minste culturele uitjes per jaar!
Lees ook:Zeeuwen lenen minst voor verbouwen
Lees ook:60% van de OR’s wordt wettelijke adviesaanvraag onthouden!
Lees ook:Ruim helft van Zeeuwse kinderen krijgt kerstcadeau!
Lees ook:Kerst2017 (5): Zeeuw liever op zonvakantie dan kerstdiner thuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>