Sluiting drugspanden

wietkwekerij

MIDDELBURG – Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg zijn vrijdag twee panden aan de Vrijlandstraat van de Zeeuwse hoofdstad gesloten.

Op 15 februari is in de panden een hennepkwekerij aangetroffen.

De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er sprake is van verzwarende omstandigheden, zoals grote hoeveelheden planten en illegale stroomaansluiting (brandgevaar), bij een eerste keer niet wordt gewaarschuwd, maar direct tot sluiting wordt overgegaan. In dit geval was hier sprake van verzwarende omstandigheden, waaronder brandgevaar in verband met illegale stroomaansluiting.

De sluiting is voor de duur van 3 maanden. Beide panden worden voor die periode verzegeld. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de situatie en herhaling te voorkomen.

Aanpak ondermijning

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk.

Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is misstanden aanpakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit een halt toeroepen.

Lees ook:Sluiting drugspanden
Lees ook:Sluiting drugsappartement
Lees ook:Wetsvoorstel sluiting drugspanden
Lees ook:Wietkwekerij Lewedorp!
Lees ook:Aanpak zware criminaliteit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>