Lintje voor Ronny Polspoel

HULST – Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst reikte afgelopen donderdag een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Ronny Polspoel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats na afloop van de Wandelvierdaagse van Sint Jansteen; in Gemeenschapscentrum De Warande te Sint Jansteen.

De heer Ronny Polspoel is sinds 1982 bestuurslid van Stichting De Warande. In de maand juni 2017 legt de heer Polspoel – na bijna 35 jaar – zijn bestuursfunctie bij De Warande neer. Bij deze stichting is hij op velerlei terrein actief. Hij verhelpt technische storingen en verzorgt bij toneelvoorstellingen het licht en geluid. Tijdens de jaarlijkse carnavalsvieringen richt de heer Polspoel steevast de zaal in en zorgt dat deze er feestelijk uitziet. En na afloop is hij het die zorgt dat alles er weer spik en span uitziet.

Daarnaast is de heer Polspoel al sinds 1982 – vanuit zijn bestuursrol bij De Warande – actief als organisator van de Wandelvierdaagse Sint Jansteen. Hij onderhoudt de contacten met de media, is verantwoordelijk voor het plaatsen van de promotieborden, regelt de verkeersregelaars en EHBO’ers, zorgt voor de vergunning en stippelt mooie routes uit. Dankzij de heer Polspoel gaan alle deelnemers jaarlijks met een medaille naar huis.

Na het sluiten van de kerk in Sint Jansteen heeft de heer Polspoel er voor gezorgd dat er een alternatieve kapel werd voorzien in Gemeenschapscentrum De Warande. Daarmee werd gezorgd dat de inwoners van Sint Jansteen toch in hun eigen dorp een kerkelijke dienst kunnen bijwonen.

De heer Polspoel is al 58 jaar lid van het Gregoriaans Herenkoor Sint Jansteen. Bij afwezigheid van de dirigent bespeelt hij het orgel.

In 2015 werkte de heer Polspoel mee aan de renovatie van de Calvarieberg op het kerkhof te Sint Jansteen.

Lees ook:Onderhoud dorpshuizen!
Lees ook:Koninklijke Onderscheiding voor echtpaar Wysevelde
Lees ook:Brede school Sint Jansteen!
Lees ook:Werkzaamheden Sint Jansteen!
Lees ook:Werkzaamheden Sint Jansteen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>