Help kanker bestrijden: Lever taxussnoeisel in

taxus

TERNEUZEN – Taxussnoeisel mag u tot en met eind augustus brengen naar de Terneuzense milieustraat. Het taxussnoeisel wordt gebruikt om de strijd aan te gaan tegen kanker.

De jonge scheuten van taxus bevatten een belangrijke stof die door de farmaceutische industrie kan worden ingezet in de strijd tegen kanker. Deze stof, bekend onder de naam Baccatine, remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk onderdeel voor het maken van chemotherapie.

Veel nodig
Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxussnoeisel nodig. Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald. 1 op de 3 mensen krijgt direct of indirect te maken met kanker. Het steunen
van de strijd tegen kanker is daarom belangrijker dan ooit. Breng zoveel mogelijk taxussnoeisel naar de milieustraat, zodat we met elkaar de strijd tegen kanker aan kunnen gaan.

Hoe aanleveren?
Het taxussnoeisel moet jong, vers, zuiver en droog zijn. Dat wil zeggen dat alleen éénjarig snoeisel, zonder aarde gras of ander groen, dat binnen 24 uur en droog wordt ingeleverd, bruikbaar is. U kunt het snoeisel los of in zakken aanleveren.

Lees ook:Inzameling taxus tegen kanker!
Lees ook:Taxus tegen kanker!
Lees ook:Vergroot de hoop!
Lees ook:Actie Vergroot de Hoop: Geef taxussnoeisel af op Milieustraat!
Lees ook:Inzamelingsactie Vergroot de hoop!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>