Opruimwerkzaamheden verontreiniging De Vaart Oostburg voltooid

olie zee

OOSTBURG – Het water van De Vaart in Oostburg raakte afgelopen dinsdag vervuild met een olieachtige substantie als gevolg van een lozing. Het gebied waar dit zich voordeed was tussen de Neringstraat en de Langestraat. Sinds de melding nam het waterschap in samenwerking met de gemeente Sluis maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Vervolgens werd begonnen met het opruimen van de verontreiniging. Deze werkzaamheden zijn nu afgerond.

Het opruimen bestond voornamelijk uit het wegmaaien van waterplanten, waar de vervuiling zich ophoopte. De waterplanten zijn vervolgens afgevoerd. Door de gemeente zijn een aantal straatkolken en het hemelwaterriool van het naburige industrieterrein Stampershoek schoongemaakt. Het water is nu schoon en kan goed doorstromen.

 

Om verspreiding van de verontreiniging te voorkomen werden er eerst zgn. ‘oliebooms’ in het water gelegd zodat De Vaart werd opgesplitst in verschillende compartimenten. Het waterschap zal in samenwerking met de gemeente de komende tijd de situatie blijven volgen. Dit in verband met eventuele vrijkomende restvervuiling. De aanwezige oliebooms worden daarom preventief gehandhaafd. De verwachting is dat deze de volgende week kunnen worden verwijderd. Stankoverlast is niet meer aanwezig. Indien nodig zullen aanvullende maatregelen worden genomen.

Lees ook:Blauwalg in haven
Lees ook:Vechten tegen (waterplanten in) de Bierkaai!
Lees ook:Teveel waterplanten Bierkaai
Lees ook:Onderzoek waterkwaliteit Otheense Kreek Terneuzen
Lees ook:Baggeren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>