Geheimhouding

mond

THOLEN – Het bevolkingsregister heet tegenwoordig: Basisadministratie Personen.

Geheimhouding van gegevens wordt ook wel beperking van gegevensverstrekking genoemd.

BRP

De persoonsgegevens van alle inwoners van Nederland staan in de Basisregistratie Personen (BRP) geregistreerd. Van iedere inwoner is een elektronische persoonslijst aangelegd. Deze persoonslijst bevat alle belangrijke persoonsgegevens en wijzigingen daarop. Het betreft persoonsgegevens als naam, geboortedatum, adres, huwelijk, kinderen en datum van overlijden. In de BRP staat in feite ieders administratieve levensloop geregistreerd. De gemeente houdt voor haar eigen inwoners de BRP bij. Gemeenten wisselen indien nodig (bijvoorbeeld bij een verhuizing) de BRP gegevens uit via een beveiligd elektronisch netwerk. Ook de levering van persoonsgegevens aan overheidsorganen en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen, zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen, vindt via dit netwerk plaats. Deze instellingen baseren hun beslissingen vaak direct op de uit de BPR verkregen informatie. Met de geautomatiseerde uitwisseling van gegevens voorkomen we ook dat u zelf al die instanties moet informeren als uw gegevens wijzigen. Verstrekking van gegevens uit de BRP gebeurt alleen wanneer wettelijke regelingen dat toestaan.

Privacy

Privacy is een groot goed in Nederland. Niet iedereen kan zomaar uw persoonlijke gegevens bij de gemeente opvragen. Als de gemeente Tholen een verzoek tot informatie ontvangt, wordt er eerst zorgvuldig beoordeeld of de aanvrager bevoegd is om de gevraagde informatie te ontvangen en of het doel van de aanvraag rechtmatig is. De gemeente en/of de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kan uw persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP) soms aan derden verstrekken. Met derden worden alle andere organisaties of personen bedoeld dan een overheidsorgaan of uzelf. Als u niet wilt dat uw persoonsgegevens verstrekt worden aan derden, dan kunt u beperking van gegevensverstrekking vragen.

Voor wie geldt de beperking?

De beperking geldt alleen voor derden.

Voor wie geldt de beperking niet?

De gemeente en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft uw gegevens nog wel aan bepaalde instellingen door. Voor gegevensverstrekkingen aan overheidsorganen en organisaties die een wettelijke taak uitvoeren geldt de beperking niet.

Particulieren of commerciële organisaties

Uw gegevens worden zonder uw schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan:

• particulieren (ook niet voor bijvoorbeeld een reünie);

• commerciële instellingen die geen wettelijke taken uitvoeren.

Hoe indienen?

Een verzoek tot  geheimhouding  van uw gegevens kunt u indienen na het maken van een afspraak via deze website.

 

Lees ook:Geheimhouding persoonsgegevens
Lees ook:Uw persoonsgegevens bij de overheid, inzage en geheimhouding!
Lees ook:Beperking van verstrekking van persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP)!
Lees ook:Persoonsgegevens
Lees ook:Wie krijgt uw gegevens?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>