“Onteigening Hedwigepolder onrechtmatig”

ontpolderen nee

TERNEUZEN – De eigenaar van de Hedwigepolder, Géry De Cloedt, heeft met instemming kennis genomen van de afgelopen vrijdag verschenen conclusie van de (waarnemend) advocaat-generaal mr. Van Oven.
Daarin wordt de Hoge Raad geadviseerd om het namens De Cloedt ingestelde cassatieberoep tegen het onteigeningsvonnis gegrond te verklaren, en dat vonnis te vernietigen. Naar het oordeel van de advocaat-generaal is het onteigeningsbesluit onrechtmatig, omdat de mogelijkheid van zelfrealisatie onvoldoende is onderzocht.
“Het arrest van de Hoge Raad wordt nu met vertrouwen tegemoet gezien. Het is niet uitgesloten dat de Staat in deze conclusie al aanleiding ziet om eindelijk met De Cloedt de gesprekken aan te gaan die al veel eerder gevoerd hadden moeten worden”, aldus mr. Jan Frans de Groot (Houthoff Buruma), de cassatieadvocaat van de heer De Cloedt.

Lees ook:Rechtbank geeft De Cloedt gelijk: maar toch Hedwigepolder onteigenen!
Lees ook:Man (72) vrijgesproken van ontucht
Lees ook:Officier eist vrijspraak voor vermeende ontuchtopa
Lees ook:Gesprekken start benoemingsprocedure Reimerswaal!
Lees ook:Verhoorbijstand!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>