Regels voor zonnepanelen in Hulster binnenstad

HULST – Er verschijnen steeds meer zonnepanelen in het straatbeeld. De Hulster binnenstad is echter een zogenoemd “beschermd stads- en dorpsgezicht”. Dat vraagt om extra aandacht, ook als het gaat om het plaatsen van zonnepanelen. Door de Raadscommissie Ruimte en in de raadsvergadering werd al eerder gesproken over dit onderwerp. Er werd nog niet gekomen tot besluitvorming over een passend beleid voor zonnepanelen in de vestingstad.

Zonnepanelen dragen bij aan de vermindering van het energieverbruik en zijn daarmee goed voor het milieu. Het gemeentebestuur van Hulst juicht het gebruik van zonnepanelen dan ook toe. Wel is het college van burgemeester en wethouders van mening dat in de binnenstad van Hulst extra voorzichtig moet worden omgesprongen met het plaatsen van zonnepanelen, omdat deze het historische straatbeeld kunnen aantasten. Daarom wordt voor dit gebied gezocht naar een passend beleid.

Het college van burgemeester en wethouders van Hulst stelt nu voor een gebiedsindeling te gaan hanteren. Hierbij kunnen – afhankelijk van de ruimtelijke kwaliteit en monumentale waarde – per gebied andere criteria gelden. Zo kunnen er bijvoorbeeld in de minst kwetsbare gebieden – zoals de naoorlogse wijken – meer zonnepanelen worden toegestaan dan in het zogenoemde historisch kerngebied.

De raadscommissie Ruimte buigt zich tijdens haar vergadering van dinsdag 28 november 2017 over het voorstel. Het is de bedoeling dat de criteria voor zonnepanelen deel uit gaat maken van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Hulst.

Lees ook:Het beeld van de Hulster binnenstad
Lees ook:Gratis parkeren!
Lees ook:Gratis parkeren!
Lees ook:Gratis parkeren !
Lees ook:Gratis parkeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>