Overeenkomst woonwijk Claverveld

handtekening

VLISSINGEN – De Vlissingse burgemeester Van den Tillaar, de heer Priem (directeur Zeeland Wonen) en de heer Van Driessche (regiodirecteur AM Zeeland) hebben eerder deze week de overeenkomsten voor de bouw van 58 woningen in de eerste fase van Claverveld getekend.

erschillende type woningen

Zeeland Wonen en AM Zeeland gaan in Claverveld fase 1 verschillende type woningen bouwen. Beide ontwikkelaars bouwen 29 woningen, met een eigen karakter en kenmerken. Er komen verschillende type woningen, zoals ruime twee-onder-een-kap woningen, bungalows met het volledige woonprogramma op de begane grond en enkele grote eengezinswoningen. De gemeente Vlissingen gaat 18 vrije kavels uitgeven, waar mensen zelf hun droomhuis op kunnen bouwen.

Groene, Walcherse woonwijk

De Wijk Claverveld krijgt een bijzonder groene uitstraling, met fraaie watergangen, een groene laan, diverse parkjes en een kleinschalige structuur. De architectuur van de woningen is een frisse vertaling van de landelijke Walcherse stijl. Hierdoor ontstaat er een bijzondere ruime woonwijk met een geheel eigen karakter.
De ligging nabij vele dagelijkse voorzieningen en het uitzicht op het Walcherse landschap maken Claverveld tot een schitterende plek om te wonen. Een unieke locatie, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom worden er in Claverveld toekomstbestendige woningen en gas-loze woningen gebouwd omgeven door veel groen en water.

Veel belangstellenden

De afgelopen periode is een participatietraject doorlopen en zijn er verschillende bijeenkomsten geweest waar belangstellenden mee konden denken over Claverveld. Hierdoor konden ideeën over de toekomstige woonwijk meteen meegenomen worden in de planvorming. De belangstelling voor Claverveld is groot, er hebben zich al meer dan 300 belangstellenden ingeschreven via de website www.claverveld.nl. Opvallend is de mix tussen jonge gezinnen, gezinnen met opgroeiende kinderen en 55+’ers.

Start verkoop

Medio dit jaar gaan de eerste woningen en de kavels de verkoop in. In samenwerking met WTS Architecten en architectenbureau SALT worden de woningen momenteel verder uitgewerkt. Alle partijen zetten zich er voor in om eind 2018 of begin 2019 met de bouw van de woningen te starten.

Lees ook:Zeeuwse ontwikkelende partners voor Claverveld fase 1
Lees ook:Claverveld roept veel enthousiasme op
Lees ook:Claverveld verder uitgewerkt
Lees ook:Bijeenkomsten Claverveld goed bezocht
Lees ook:Gasloos bouwen in Claverveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>