276 kilo illegale vis in beslag genomen!


THOLEN – Tijdens controle op visstroperij rond het Schelderijnkanaal/Markiezaatsmeer in Tholen zijn dinsdagavond twee mannen op heterdaad betrapt. Er is 276 kilo illegale vis in beslag genomen!

De twee mannen uit Tholen waren, tussen Bergen op Zoom en Tholen, aan het vissen met een zgn zegen (dit is een 600 m lang net dat aan de boot wordt vastgemaakt. Door het rondvaren wordt daarbij alle vis opgevangen en naar binnen gehaald). Met dit vistuig is het verboden te vissen op een binnenwater. In een half uur tijd hadden ze op deze manier al 276 kg dunlipharder gevangen. De vis is in beslaggenomen. Tegen de twee Tholenaren is proces-verbaal opgemaakt. Deze controle is een samenwerking tussen Provincie, Federatie Binnenvisserij, nVWA (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit) en Politie Zeeland.

Een visfilmpje van onze vrienden uit Friesland:

Lees ook:illegale vis naar de zeehondjes!
Lees ook:Illegale vissers betrapt…
Lees ook:Ondermaatse vis!
Lees ook:Visser lapt de wet aan zijn laars…
Lees ook:Drietal betrapt met ondermaatse zeebaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>