Openingsfilm Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Krigen!

Cinema Middelburg vertoont, als Movies that Matter on Tour theater, de openingsfilm van het Haagse Movies that Matter festival, tegelijkertijd met de opening van het festival aldaar. Vrijdag 18 maart om 19.00 uur draait een speciale voorpremière van de Deense film Krigen (2015) van regisseur Tobias Lindholm.

De Deense commandant Claus Michael Pedersen en zijn mannen vechten in Afghanistan. Ze proberen zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zichzelf te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban plots geïsoleerd raakt samen met een zwaargewonde soldaat neemt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen. De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft het. Wanneer in de ruïnes de lichamen worden gevonden van vrouwen en kinderen wordt Michael beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Een rechtszaak volgt.

Het is de derde speelfilm van de Deense regisseur en scenarioschrijver Tobias Lindholm, met Pilou Asbaek (Borgen) in de hoofdrol. Lindholm maakte eerder onder meer Kapringen en co-regisseerde het Oscar-genomineerde Jagten.

Duur: 115 minuten

Lees ook:Voorpremière Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Timbuktu!
Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: Hooligan Sparrow!
Lees ook:Bram Fischer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg:The President!
Lees ook:Cinema Middelburg: Camp 14 -Total Control Zone!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>