Geef inbrekers geen kans!


MIDDELBURG – Het valt de agenten in Middelburg de laatste dagen op dat er soms in woningen ingebroken wordt en dat daar geen braakschade bij te ontdekken valt. In het afgelopen weekend was dat ook weer het geval in de Mortiere en ‘t Zand.

Na een klein onderzoek kwamen de agenten tot een conclusie dat mensen het inbrekers soms wel heel makkelijk maken om hun huis binnen te komen.

Een politiewoordvoerder: “Gewoontes die er langzaam ingeslopen zijn, zijn moeilijk af te leren, maar toch raden we u aan om uw eigen gebruiken eens onder de loep te nemen.
Wat is namelijk nu het geval: mensen komen thuis van school of werk en zetten dan netjes hun fiets in de tuin. Die fiets staat dan niet op slot en aan de sleutelhanger waar ook het fietssleuteltje aan zit, hangt ook een exemplaar van de huissleutel…”

U raadt het al

“Een dief hoeft dan alleen maar uw tuin in te lopen, uw fiets netjes op slot te zetten en vervolgens met de huissleutel, die tenslotte ook aan die sleutelhanger hing, de voor- of achterdeur van uw woning te openen en hij is binnen. Misschien hebt u nog net mazzel dat uw fiets dan nog wèl in uw tuin staat…”

“We raden dan ook aan om iedere avond nog even goed uw eigendommen te controleren, zet uw fietsen op slot (berg de sleutels ook goed op) en zorg er voor dat uw spullen ook ùw spullen blijven. Maak het de inbreker zo moeilijk mogelijk. Doe daarom ook altijd uw voordeur op het nachtslot, in plaats van hem alleen maar dicht te trekken. Inbrekers kunnen heel makkelijk uw deur open ‘hengelen’ door de brievenbus. Ook treffen we regelmatig schuifpuien aan die niet zijn afgesloten en dus heel makkelijk open te schuiven zijn. Om over niet afgesloten achterdeuren nog maar te zwijgen.”

“Uiteraard is het zo dat ‘anderen’ met hun vingers van uw spullen af moeten blijven, maar helaas heeft niet iedereen die instelling. Zorg er dus zelf ook voor dat uw eigendommen niet in handen van ‘anderen’ vallen.”

Lees ook:Maak het inbrekers niet makkelijk!
Lees ook:Geef inbrekers studentenhuizen geen kans!
Lees ook:Inbrekers gaan niet met vakantie
Lees ook:Inbrekersgeheimen
Lees ook:Inbrekers slaan slag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>