Inbrekersgeheimen

inbreker

MIDDELBURG – Een succesvolle inbreker worden is niet zo gemakkelijk als dat het misschien zou lijken. Om je brood te verdienen als inbreker, moet je selectief en strategisch te werk gaan. Zo moet je bijvoorbeeld goed kunnen inschatten welke woningen je het best kunt uitkiezen, of welke woningen je juist moet vermijden.

Niemand wil inbrekers hebben, maar toch zijn er dagelijks honderden (misschien zelfs duizenden) mensen die hun woning toch heel aantrekkelijk voorschotelen. In dit artikel nemen we daarom een kijkje in de gedachten van inbrekers. We geven je inzicht in vijf zaken die het leven van een inbreker aangenamer maken, zodat jij er uiteindelijk je voordeel mee kunt doen.

1. Laat het zonlicht vooral lekker schijnen

Mooi altijd dat mensen hun ramen onbedekt laten om natuurlijk licht naar binnen te laten schijnen. Dit geeft mij de gelegenheid om op de eerste rij te genieten van al het moois dat in de woning staat. Zo kan ik snel en eenvoudig bepalen of je spullen het waard zijn en of je misschien een alarmsysteem ofbeveiligingscamera hebt. Als dit laatste het geval is, kan ik (waarschijnlijk) ook zien waar het controlekastje voor het systeem staat, wel zo handig!

2. Kledingkasten en sokkenlades

Ik hou ervan dat men sieraden, geld en andere waardevolle spullen in kledingkasten en sokkenlades verbergt. Dit zijn namelijk de eerste plekken waar ik binnen mijn zoektocht start. Verder check ik medicijnkastjes, tafeltjes naast het bed en opgeborgen decoratieve doosjes. Ik kan er echt niet tegen als mensen hun waardevolle spullen verbergen in de kamer van hun kinderen of in een kluis die vastgenageld zit aan de vloer of -in ieder geval- niet makkelijk mee te nemen is.

3. Rustiek, zou je denken!

Heerlijk dat je woning een rustige en comfortabele indruk wekt. Ik hou namelijk wel van minimale verlichting. Het is ook erg fijn dat je van buiten bijna geen geluid van binnen kunt horen. Ga je voor een tijdje weg en laat je een lampje aan staan? Leuk en aardig, maar ik heb gemerkt dat dit lampje al dagen aan staat, dus ik sla mijn slag zonder me zorgen te maken. Voor alle zekerheid zal ik eerst even een paar keer op de deur kloppen. Als je dan niet open doet ben ik binnen no-time binnen.

4. Maar ik was zo vriendelijk!

Je zult vast en zeker verrast zijn als je weet dat ik bij je ingebroken heb. Je zal me ongetwijfeld ook herkennen als bekende. Ik heb namelijk aan je tuin gewerkt, je tapijt schoongemaakt of gevraagd of ik even snel bij je naar de wc kon. Jouw vertrouwen en behulpzaamheid stelden me in de gelegenheid om binnen een raam op een kiertje te zetten, zodat ik later makkelijk naar binnen kon. Ook wist ik precies waar ik naartoe moest omdat ik je woning al had gezien van de binnenkant.

5. Tuintje naar mijn hart

Het is altijd erg mooi dat mensen veel tijd en moeite steken in het presenteren en onderhouden van een mooie (voor)tuin. Een huis met een mooie voortuin, dure planten en bloemen, een prachtig gemaaid gazonnetje en leuke decoraties; prachtig. Ondanks de goede en mooie intentie, zal ik er rekening mee houden dat de pracht en praal aan de buitenkant, binnen ook te vinden zal zijn. Ik zal niet direct overgaan tot actie, maar dit soort woningen komt wel op mijn wishlist. Een reden om dit soort woningen dus extra in de gaten te houden. Wanneer een stapeltje post ligt is het moment daar om toe te slaan. Ik zal zeker ook even kijken hoe vaak de post wordt opgepakt. Een goed en mooi onderhouden tuintje kan er ook voor zorgen dat de woning bijzonder interessant wordt wanneer er (in de herfst) blaadjes in de tuin liggen of er (in de winter) een pak sneeuw ligt.

Bron: SmartAlarm

Lees ook:Geef inbrekers geen kans!
Lees ook:Inbraak en heling voorkomen? Wat kunt u zelf doen?
Lees ook:Inbreker betrapt!
Lees ook:Vrijmarkt Koningsdag!
Lees ook:Huisvredebreuk, inbraak en vernieling!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>