Doorgereden na aanrijding!

Vraagteken blog
MIDDELBURG – Een getuige meldde maandagavond rond 19:00 uur dat zij in MIddelburg had gezien dat een personenauto tegen een andere auto was aangereden. De veroorzaker was hierna doorgereden en had niet de moeite gedaan om zijn identiteit kenbaar te maken bij de eigenaar van de andere auto.

Eén en ander was voorgevallen op de Statenhove in Middelburg. De getuige gaf het kenteken van de veroorzakende auto door aan de politie en agenten zijn naar het woonadres van de tenaamgestelde gegaan. Daar troffen zij de 66-jarige man uit Middelburg aan. De man moest een blaastest doen en hieruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Hij is meegegaan naar het politiebureau. Daar is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft hij een verklaring afgelegd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Iemand die bij een aanrijding betrokken raakt is wettelijk verplicht om te stoppen en hulp te verlenen aan eventuele slachtoffers. Daarnaast moet diegene ook zijn identiteit bekend maken aan de tegenpartij of de politie. Na een ongeval moeten gedupeerden immers in staat zijn om de veroorzaker aansprakelijk te stellen voor hun schade. Hiervoor is behoorlijke vaststelling van de identiteit van het voertuig of de bestuurder van belang. Het verlaten van de plaats van een ongeval is een misdrijf en strafbaar gesteld in artikel 7 van de Wegenverkeerswet.

Lees ook:Arrestatie na verlaten plaats ongeval!
Lees ook:Doorrijder na aanrijding in Middelburg!
Lees ook:Aanrijding Middelburg
Lees ook:Automobilist overleden!
Lees ook:Doorrijden na ongeval!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>