Vooral ‘s avonds scooterdiefstallen op Walcheren!

scooter zwart blog
MIDDELBURG – Uit een analyse door de politie van de diefstallen in 2013 blijkt dat op Walcheren de meeste scooters en bromfietsen ‘s avonds tussen 20.00 en 01.00 uur worden gestolen. De meeste voertuigen zijn dit jaar weggenomen in de wijk Dauwendaele in Middelburg, Oost-Souburg en de wijk Bossenburg in Vlissingen.

Wees in deze gebieden dus extra alert. Voorkom zelf diefstal van jouw scooter of bromfiets. Bevestig de bromfiets met een extra ketting of slot aan een vast punt, zoals een lantaarnpaal. Zie je een verdachte situatie bel dan 112.

In 2012 zijn op Walcheren het aantal scooter en bromfietsdiefstallen met 79% gestegen ten opzichte van de jaren daarvoor. Vorig jaar (peildatum 20 augustus) deden op Walcheren 108 eigenaren aangifte van diefstal van hun scooter, bromfiets of snorfiets. Het aantal is dit jaar wel iets afgenomen (88 aangiften), maar blijft veel te hoog.

Voorkomen zelf een diefstal

Zet je scooter niet in een steegje of op een plek waar niemand hem ziet. In een steegje heeft de dief de tijd om ongezien de startkabels te verbinden of om te leiden. Gebruik ook altijd het stuurslot. Het stuurslot zorgt ervoor dat een dief het achterwiel op kan tillen, maar eigenlijk alleen in bochten vooruit komt.

Samen voorkomen we de diefstal van jouw bromfiets

De politie wil graag informatie ontvangen over locaties waar aan scooters en bromfietsen wordt gesleuteld. Ook willen agenten graag weten waar veel scooter- en bromfietseigenaren bij elkaar komen of bij elkaar staan. Gebruik hiervoor het speciale mailadres: [email protected]. Maar je mag ook naar de politie bellen: 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Gezamenlijke aanpak

De aanpak van diefstallen van scooters, brom- en snorfietsen is een gezamenlijk initiatief van de Walcherse gemeenten en de politie. Zij zetten zich samen in om het stelen van deze voertuigen tegen te gaan en de pakkans van de daders te vergroten.

Kijk voor meer tips op de website van jouw gemeente:
Middelburg: www.middelburg.nl
Veere: http://www.veere.nl
Vlissingen: www.vlissingen.nl (rechtstreeks adres volgt)

Lees ook:Gastje (16) gepakt voor diefstal en heling!
Lees ook:Scooter- en bromfietsdiefstallen stijgen!
Lees ook:Politie en gemeenten verspreiden posters ‘Zet je scooter goed op slot!’
Lees ook:Strijd tegen scooterdiefstallen!
Lees ook:Zet je scooter goed vast!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>