Zet je scooter goed vast!

scooter

MIDDELBURG - Nog steeds worden er veel scooters gestolen op Walcheren. Daarom schenken politie en Walcherse gemeenten hieraan speciale aandacht. Na een poster- en flyeractie lanceren de partners nu een YouTube-film die scooterbezitters bewust moet maken van het beter op slot zetten van hun scooter.

In december 2014 en januari 2015 zijn er op Walcheren alweer 39 scooters gestolen. Voornamelijk in Vlissingen en Middelburg. Veel scooters worden gestolen door enkel het achterwiel op te tillen en vervolgens met het voertuig weg te lopen. Daarom is alleen een slot om het wiel leggen niet genoeg. Zet dus je scooter altijd vast aan een (brom)fietsbeugel. Is deze niet voorhanden kies dan voor een lantarenpaal, boom of een ander stevig en groot object. Alleen een stuurslot is echt onvoldoende. Uit hetfilmpje blijkt dat het zelfs geen minuut duurt om een scooter van het stuurslot te krijgen.

Informeer de politie

De politie wil graag informatie ontvangen over locaties waar aan scooters en bromfietsen wordt gesleuteld. Ook willen agenten graag weten waar veel scooter- en bromfietseigenaren bij elkaar komen of bij elkaar staan. Hebt u informatie? Bel dan naar 0900 8844 of anoniem 0800 7000. Ziet u een verdachte situatie bel dan 112.

Gezamenlijke aanpak

De aanpak van diefstallen van scooters, brom- en snorfietsen is een gezamenlijk initiatief van de politie en de Walcherse gemeenten. Zij zetten zich samen in om het stelen van deze voertuigen tegen te gaan en de pakkans van de daders te vergroten.

Lees ook:Politie en gemeenten verspreiden posters ‘Zet je scooter goed op slot!’
Lees ook:Scooter- en bromfietsdiefstallen stijgen!
Lees ook:Strijd tegen scooterdiefstallen!
Lees ook:Gastje (16) gepakt voor diefstal en heling!
Lees ook:Vooral ‘s avonds scooterdiefstallen op Walcheren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>