Discriminatie!

homo blog

MIDDELBURG – Uit onderzoek blijkt dat mensen bij discriminatie niet direct denken aan een rol voor de politie. De politie heeft tot taak om proces-verbaal (na aangifte of op eigen initiatief) op te maken, daar waar er sprake is van discriminatie. In de praktijk is het soms lastig in te schatten of er eerst sprake is van discriminatie met andere strafbare feiten tot gevolg of dat het misschien net andersom is. Daarom is het van belang dat discriminatie wordt gemeld. Vaker voorkomende vormen van discriminatie in Zeeland gaat over onder andere homoseksuelen en buitenlanders.

We staan er niet altijd bij stil, maar discriminatie komt ook anno 2011 nog vaak voor. Het is een van de belangrijkste artikelen van onze Grondwet en verdient daarom alle aandacht.

Discriminatie op grond van ras of afkomst, seksuele geaardheid, geloof, geslacht, politieke overtuiging, leeftijd en handicap is verboden op basis van artikel 1 uit de Grondwet. De gemeentebesturen en het provinciaal bestuur hebben een belangrijke rol op dit gebied. In Zeeland hebben de gemeenten deze taak gecoördineerd bij het Anti Discriminatie Bureau Zeeland, het ADBZ. Dit bureau is gevestigd te Goes en zij bewaken en toetsen de handhaving van genoemd artikel 1 van de Grondwet.

Op de website van het Anti Discriminatie Bureau Zeeland (www.adbzeeland.nl) vindt u meer informatie over discriminatie en wat er tegen kan worden gedaan. Bent u slachtoffer van discriminatie? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900 – 8844.

Lees ook:Anti Discriminatie Bureau Zeeland…..
Lees ook:Campagne voor jongeren over gevolgen discriminatie!
Lees ook:Zet een streep door discriminatie!
Lees ook:Allochtoon vaak doelwit discriminatie
Lees ook:Discriminatie arbeidsmarkt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>