Man neergeschoten door politie!

politie groep rook 8

VLISSINGEN – De politie heeft zondagavond op de Vlissingse Koudekerkseweg een Middelburger (23) neergeschoten. Hij zou mogelijk explosieven bij zich hebben.

Omwonenden zijn verzocht bij de ramen weg te blijven totdat duidelijk was wat de toestand precies is. Hij is enige tijd door de politie geboeid  onder schot gehouden, zonder dat hij medische hulp kreeg. Eerst moest er duidelijkheid komen over de vermeende explosieven. De politie heeft gericht geschoten om de verwarde man op afstand te houden. De man heeft niet zelf geschoten. Het nabij gelegen ziekenhuis was tijdelijk niet bereikbaar. De Huisartsenpost aan de Sottegemstraat wel. Een politieonderhandelaar ging ter plaatste om contact te leggen met de verwarde man. Ook de Explosieven Opruimingsdienst EOD en een arrestatieteam zijn ter plaatse gegaan. Evenals een politiehond met begeleider. De hele Koudekerkseweg en en toegangswegen waren afgezet. Een robot  van de explosievendienst is richting de man gestuurd om de  situatie te bekijken. Via een beeldscherm is er meegekeken. Een politieonderhandelaar probeerde contact te leggen met de gewonde man. Een explosievenhond is naar de man gestuurd. Op een gegeven moment kwam de brandweer steeds dichterbij. Om 21.06 uur benaderde de EOD-medewerker de man. Hij heeft zijn lichaam gecontroleerd, waarschijnlijk op explosieven. Om 21.15 uur  is een ambulance naar de verwarde man gereden. Ambulancepersoneel deed eerste onderzoek Vervolgens was er het vertrek naar het  ziekenhuis. Er zijn geen explosieven gevonden.  Al die tijd heeft de man geen woord gezegd en nauwelijks reacties gegeven op wat er om hem heen gebeurde. De man is bekend binnen de psychiatrische hulpverlening.

Lees ook:Man in been geschoten!
Lees ook:Politie-onderzoek gewonde man!
Lees ook:Vrouw gearresteerd na openzetten gaskranen
Lees ook:Familiedrama in Vlissingen: 1 dode en 1 zwaargewonde!
Lees ook:Man raakt gewond bij Vlissingse schietpartij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>