Witwasser aangehouden!

HULST - De politie heeft afgelopen dinsdag een 29-jarige inwoner van Hulst aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen.

Geen vuurwapen

De Regionale Ondersteuningsgroep stapte vanmorgen vroeg zijn woning in de wijk Dullaert binnen. De agenten brachten een bezoek aan het adres, omdat zij over informatie beschikten waaruit bleek dat er mogelijk een vuurwapen in de woning aanwezig zou zijn. Bij de doorzoeking werd geen wapen aangetroffen. Wel werd een grote som geld gevonden. De hoogte van het bedrag kan nog niet worden bekendgemaakt. Het geld is in beslag genomen. Naar de herkomst wordt een onderzoek ingesteld.

Wat is witwassen?

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude. Al deze vormen van criminaliteit tasten de integriteit van het maatschappelijk en economisch verkeer aan. Daarom is de strafrechtelijke aanpak van ondermijning een belangrijk speerpunt van het OM.

Tekstbijdrage: G.R.

Lees ook:Eigenaar gezocht
Lees ook:Witwassende wietkweker gearresteerd
Lees ook:“Dure auto’s geplukt”
Lees ook:Wapen en wietkwekerij in huis!
Lees ook:Arrestaties wietkwekerij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>