“Dure auto’s geplukt”

CLINGE – In de ‘s Gravenstraat in Clinge zijn afgelopen woensdagochtend twee exclusieve BMW ’s in beslag genomen door het integrale afpakteam. Deze zijn “geplukt” bij de woning en op het erf van een verdachte.

Deze inbeslagneming maakt onderdeel uit van een hoger beroep dat de Staat heeft aangespannen in een grootschalige hennepkweekzaak uit 2009. In het Nederlandse recht is zo’n conservatoir beslag een middel om (een deel) van het criminele vermogen van een verdachte veilig te stellen voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan over de juistheid van die vordering. Hiermee wordt een extra zekerheid ingebouwd dat de verdachte na zijn veroordeling de opgelegde vordering aan de Staat voldoet.

Afpakteam

Het integraal afpakteam is een team van medewerkers van de politie, Belastingdienst, gemeente en de FIOD (opsporingsdienst van de Belastingdienst). Zij probeert zoveel mogelijk crimineel geld en vermogen af te pakken via een de strafrechtelijke -, fiscale – en bestuurlijk weg. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale – en fiscale fraude.

Lees ook:Eigenaar gezocht
Lees ook:Criminele auto’s afgepakt
Lees ook:Aanpak georganiseerde misdaad ook naar Zeeland!
Lees ook:Witwasser aangehouden!
Lees ook:Arrestaties om witwassen en wietkweek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>