Wietkwekerij opgerold!

wietkwekerij

POORTVLIET - In een woning aan de Stoofstraat in Poortvliet  is eerder deze week op de bovenverdieping een werking hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte kreeg een boete van  1.500,- euro.

De wietplantage was verdeeld over vijf ruimtes en bestond in totaal uit 438 hennepplanten. In het pand werd een illegaal in Nederland verblijvende man aangetroffen, die er de planten verzorgde. Uit onderzoek bleek dat er meerdere voorgaande oogsten uit de hennepkwekerij waren behaald. Ook was er gefraudeerd met de elektriciteit. De stroom was illegaal afgetakt van het energie netwerk. De arrestant kreeg na verhoor een boete opgelegd van € 1.500,-

Vernietigd

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de kwekerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn alle kweekmaterialen en hennepplanten vernietigd. Het huis werd werd afgesloten van het energienetwerk.

Overlast en brandgevaar!

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze wietplantages leveren vaak stankoverlast, lekkages en brandgevaar op. Zeker als er met de elektriciteit wordt gerommeld. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees ook:Wietkwekerijen opgerold!
Lees ook:Omvangrijke wietkwekerij!
Lees ook:Wietkwekerij opgerold: 5 arrestaties!
Lees ook:Wietkwekerij opgerold!
Lees ook:Wietkwekerijen opgerold!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>